10 resor man måste göra?

0

Tydligen är det dessa 10 resor man måste göra i sitt liv. Sammanställt av reseguiden.se

Vad sägs om:

1. Safari och lyxliv i paradiset

Safari i Tanzania och paradisliv på Zanzibar är den perfekta komboresan. I resan ingår egen guide, privat jeep och alla måltider. Under resan besöker du nationalparkerna Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro och ser djur som lejon, elefanter och geparder! Du väljer själv om du vill bo budget eller superlyxigt i egen villa på ett av Zanzibars exklusivaste hotell. Pris från cirka 30 000 kronor.

Läs mer om Tanzania och Zanzibar>>

2. Fyra länder längs Mekongfloden

Under två veckor upplever du bland annat Laos, ruinstaden Angkor i Kambodja, Ho Chi Minh City i Vietnam. Delar av resan spenderar du på båt där du långsamt glider fram längs Mekongfloden, besöker fiskebyar och lokala marknader. Pris från cirka 31 500 kronor.

Läs mer om fyra länder längs Mekong>>

3. Unik natur i Ecuador och Galapagos

Upplev den vackra naturen i bergskedjan Anderna i Ecuador med vulkaner, indiankultur och marknader. Resan avslutas med en veckas lyxkryssning runt Galapagosöarna. Det är ett naturreseravat där du får uppleva närkontakt med djur som sjölejon och jättesköldpaddor.

Läs mer om Ecuador och Galapagos>>

4. Fem veckors äventyr i Australien

Upplev allt från öken till prunkande regnskog, fantastisk natur med koalor och kängurus och lär dig mer aboriginiernas kultur. Hoppa fallskärm, dyk vid Stora barriärrevet och få närkontakt med de mäktiga valhajarna. Under fem veckor kan du välja vad du vill välja och vraka mellan för spännande upplevelser och aktiviteter. Pris från cirka 34 000 kronor.

Läs mer om äventyr i Australien>>

5. Upplev karnevalen i Rio de Janeiro

Ta på paljettklänningen och förbered dig på en explosion av färger och sambarytmer. Karnevalen brukas kallas för ”the greatest show on earth” och något man ser bör se åtminstone en gång i livet. Resan är på en vecka och går bra att kombinera med fler städer i Brasilien eller kringliggande länder.

Läs mer om karnevalen i Rio>>

6. Smekmånad i Söderhavet

Världens mest romantiska plats är utan tvekan Cooköarna. Här finns paradiset på riktigt, utan kompromisser. Vattnet är perfekt azurblått, sanden gyllene och mjuk, hotellen lyxiga och servicen klanderfri. Sätt ihop din egen resa från cirka 20 000 kronor för två veckor.

Läs mer om Cooköarna>>

7. Lyx och romantik på Santorini

För dig som älskar en semester vid Medelhavet, så är det här ett sätt att göra det med stil och finess. Du bor på Hotel Dana i Firostefani på Santorini med fantastisk havsutsikt. Pris från cirka 22 000 kronor för två personer i en vecka.

Läs mer om lyx på Santorini>>

8. Tigersafari i Indien

Möt den fantastiska Bengaliska tigern i sin naturliga miljö. Du reser till Kanha, där det finns en imponerande 2000 kvadratmeter stor nationalpark, med saltträd, bambu och slättmark. Det här är platsen där boken och senare Disneyfilmen ”Djungelboken” utspelar sig. Det andra stället för tigrar är det mer kuperade och klippiga Badhavgahr. Resan är på två veckor.

Läs mer om tigersafari i Indien>>

9. Mat och vin i Sydafrika

Njut dig genom semestern med två veckor av fantastiska viner, gourmetmat och spännande upplevelser. Resan är ett riktigt lyxpaket med Kapstaden, bo på vingård med egen golfbana, Godahoppsudden, massor av fantastiska restauranger och safari.

Läs mer om mat och vin i Sydafrika>>

10. Vandra i Nepal

Upplev två veckors fantastisk natur och unik kulturhistoria. Se Kathmandu och vandra vid några av världens högsta toppar bland blommande orkidéer och spännande djur. Du bor också i mysiga byar i bergen, badar med elefanter och åker på djungelsafari. Resan är på 19 dagar och kostar cirka 28 000 kronor per person.

Läs mer om vandring i Nepal>>