4K och HDR kampen

4K och HDR kampen

0

Både Samsung och LG har presenterat nya tv-apparater och den gemensamma nämnaren är HDR. Bilden är redan så pass bra med UHD, 4K och allt vad allt heter. Nu vill man jobba ännu mer med kontraster och annat. 

Tydligen ska LG vara först i världen med 4K OLED-tv med stöd för HDR (High Dynamic Range). HDR är en utveckling inom bildkvalitet som ger en mer intensiv och kontrastrik bild. Tekniken innebär enkelt sett en bredare gråskala med ljusare vit, mörkare svart och fler steg mellan dessa två ytterligheter.

Spännande utveckling på tv sidan. Jag ska i morgon delta på en liten tv-kurs som går i genom alla tekniker, får se om jag blir något klokare. För jag kan ärligt säga att om jag skulle köpa en tv i dag så skulle jag vara totalt förvirrad. Dessutom finns det knappt något material att se i UHD än vilket gör att det känns ännu tristare att investera i något som ännu inte kan användas fullt ut. I andra länder finns det renodlade tv-kanaler som bara sänder i UHD men i Sverige har vi ännu inget sådant. Tror Netflix sänder en del, men jag är inte säker. Rätta mig gärna.

Pris och tillgänglighet för LG:s nya flaggskepp

LG EF950V i 65 och 55 tum förväntas bli tillgänglig i Norden i oktober, till ett rekommenderat cirkapris på 49 999 kr för 55 tum samt 74 999 kr för 65 tum.

LG 55EG920V förväntas lanseras i Norden i september, till ett rekommenderat cirkapris på 41 999.

Your email address will not be published. Required fields are marked *