Är det över nu?

Är det över nu?

0

Nu kommer ett lite deppigare inlägg. Är inne i en sådan svacka att jag inte vet hur jag ska kunna ta mig ur den, jag är liksom körd känner jag. Branschen är skev och att vara kvinna i snart 40-årsåldern är inte lätt.

Mina tv-idéer snos

Jag har i många år lobbat för pryl-tv. Jag har suttit med så många produktionsbolag och pitchat idé efter idé och alla tycker det låter fantastiskt men sedan blir det inte av. Oftast får jag inte veta varför men det tar stopp hos tv-kanalerna i alla fall. Själv är jag övertygad om att det handlar om mig, att jag i min hela glans kommer ta över hela programmet kanske? Det finns ju också yngre och snyggare (tveksamt om de är snyggare) förmågor liksom, jag känner att jag liksom passerat förbi alla nu, att min tid har gått förbi. Det blev inte bättre när jag hörde om ett program som spelas in just nu som är väldigt diffust men orden teknik, tv och test har hörts och programledarna är ungefär det jag tänkte mig fast nu är jag ersatt av en ung, snygg och känd person. Detta är ett hemligt projekt men jag har lyckats nysta lite. Jag inser ju att min idé tagits, skruvats lite på och så har man tagit in fräschare förmågor. Varför ska det vara så i branschen?? Varför ska utseendet och åldern hos oss kvinnor diskrimineras så? När programmet kommer ut, eller när man börjar se lite info om det kommer jag stolt presentera min tv-idé så får vi se vad de snott och inte.

Andra får mina självklara jobb

Jag älskar ju till exempel att föreläsa, ett relativt nytt upplägg från min sida som är bland det roligaste jag gjort. Det jag pratar om är relevant och passande i så många sammanhang att det är löjligt. Men, här ersätts jag av en yngre förmåga som kom helt rätt i tiden och som verkar passar alla bättre än vad jag gör, hon är kanske mer representabel eller något. Återigen skeva ideal för oss kvinnor.

På de sociala medierna går det dåligt. Skulle ni se min statistik skulle ni inte tro det stämde. Jag började så tidigt med det här och hade ingen kunskap om SEO och annat utan har bara skrivit och gjort saker jag velat göra, det syns nu. Jag är snart utbildad digital strateg och jag har nu lärt mig VAD jag ska göra men att få styr på allt mitt eget känns övermäktigt just nu.

Jag har aldrig jobbat med sponsrat innehåll eftersom jag vill hålla en neutral ton och inte låta mina läsare tro att jag testar saker och ger betyg baserat på hur mycket pengar jag tjänar på sponsrat innehåll och reklam. Ja, sen har jag ju inte direkt överösts med förslag heller.

Jag är inte bjuden på saker lika mycket längre. Det var en period när det var helt galet med pressresor och events där jag fick möjlighet att nätverka, testa prylar och bilar innan släpp, fick uppleva saker ingen annan fick. Vad hände? Om något har jag satsat så mycket mer på mitt bolag nu än tidigare, haft mer tid att göra saker men då ekar det tomt i mailen.

Men värst av allt är bilbranschen

Pratade i dag med en bloggkollega inom bilbranschen som vittnar om en diskriminering även där. Jag fick för några år sedan åka med på de flesta pressresorna vilket gav mig ovärderliga kontakter, kunskap och möjlighet att utveckla mitt biltestande. Men branschen är så full av äldre vita män som inte ser på oss yngre tjejer med digital närvaro som något värt att ens prata med. Inbjudningarna började sina och i stället åker folk som är så orelevanta i sammanhanget så det är pinsamt. En herre som inte ens är aktiv i branschen åker med som dessutom är en patologisk lögnare och sprider dålig stämning var han än sätter sin fot , tro mig, jag vet för jag har råkat ut för hans lögner själv.

Så jag tonar ner ett tag. Är fortfarande tillgänglig, har inte gett upp. Jag är still going strong och föreläser gärna om teknik, människor och smarta hemmet. Jag kommer synas på TV4 Nyhetsmorgon så länge de vill och jag finns på Instagram och Snapchat (Wallenrud).

Vill ni diskutera skeva ideal, teknik- och fordonsbranschen vansinne eller bara snacka överlag så kan ni höra av er till wallenrud@gmail.com

Och vill ni uppfylla en av mina drömmar? Se då till att jag får komma med i Let´s dance.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *