Besökare är visst allt

Besökare är visst allt

2

Jag har bloggat i ganska många år nu. Det går inte så jättebra. Många tror att jag gör succé med statistik som ligger i linje med modebloggarna. (Plats för hånskratt). Så är det verkligen inte. 

Att blogga var inget självklart för mig. Jag kom in på det här spåret av en slump och har sedan inte kunnat sluta. Att få uttrycka mig och visa roliga saker och bilar har varit ett äventyr och jag har älskat nästan varje sekund. Men så kommer hela tiden den här hetsen – hur många läsare har du? Jag får ångest varje gång jag får frågan, skyller på att jag inte har koll eller undviker frågan så långt jag kan.

Men vad är det som är problemet?

När jag började hade jag ingen koll på SEO hur man maxade räckvidden, att man skulle skriva utifrån målgrupperna osv. Jag gjorde bara det jag tyckte var kul, helt utan eftertanke. Jag inbillade mig att jag hade en målgrupp men den är typ alla i hela landet. Ohållbart så klart. Jag har suttit i flera år och varit frustrerad men inte vetat vad jag ska göra för att nå längre. Jag har ju för fan stått i morgon-tv i sex år och ändå ingen som läser min blogg. Jg kom inte på något.

Studierna var nödvändiga

Men så för snart ett år sedan startade jag en utbildning som digital strateg och PANG – jag fick alla mina misstag slängda i ansiktet och insåg att jag nog inte gjort ett enda rätt under alla år. Fan. Sedan har jag börjat intressera mig för Influencers of Sweden och läser inlägg och går på konferenser och suger åt mig all info jag kan. Jag känner att jag nu egentligen vet vad jag behöver göra för att växa, men det är ett digert arbete så det kommer ta tid.

Stressen över siffror

Det som pratades mycket om på senaste #ticse, alltså Influencers of Swedens konferens, var att besökarna inte var allt. Det är så inne med microinfluencers för det är värt mer osv osv. Jag har tagit till mig av det och hoppats på att siffrorna inte är allt. Men det är det. Vart jag än vänder mig så får jag alltid frågan om läsare. VART JAG ÄN VÄNDER MIG! Är man inte stor nog så får man inte vara med i nätverk, annonsering och tävlingar är inte lönt osv osv.

Så nu är jag mer nere igen. Inser att allt jag gör inte ger något. Ingen som läser, ingen som kommenterar, ingen som vill samarbeta för jag har för få läsare. Att det inte ens ger något att stå i tv i sex år gör inte saken bättre.

Jag blir inte heller längre bjuden på alla pressevent för tech och motorbranschen. Jag ligger så långt ner på listor för testex av produkter att det är lönlöst för jag får den när kunderna redan kunnat köpa dem sedan länge i butik. Ja, jag är helt enkelt nere i en fet dipp.

Åsa

Comments
 • Elin Häggberg // Teknifik#1

  4 april, 2017

  Jag hoppas du hittar tillbaka till det roliga med att blogga! Allt handlar ju inte om varesig läsare eller samarbeten utan att ha en kanal för att skriva om det man tycker är kul. Nu har du ju utbildat dig mer och om du vill satsa på din blogg som din business så vet du hur du ska göra, om du vill göra det det vill säga.
  Ser fram emot när vi ska hänga så kan vi snacka mer om sånt här då. ❤

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   4 april, 2017

   Hej! Ja jo jag vet. Jag kämpar. Ser fram emot att hänga lite med dig.

   Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *