Dagens andra varning – www.max1000kr.se

0

Blev tipsad om sidan så jag kände mig trygg när jag la in ett par olika önskemål om saker jag ville ha gjort.

1. Montera handdukstork på jobbig vägg samt installera den i eluttag. (ej vanlig stickkontakt)

2. Byta toalettstol och hjälp med att slänga den gamla (saknar bil)

Handukstorken!!
Jag får ett mail som skickas direkt från sidan (helt opersonligt alltså) där man säger att de har en elektriker som kan göra detta och de önskade mer information. Jag mailar tillbaka allt de behöver och elektrikern ska då höra av sig till mig.
Elektrikern ringer och vi pratar (han är mycket trevlig och presenterade sig med namn och seniorservice). Vi kommer överens om att jag ska sms:a honom när jag vet att handdukstorken ska levereras och då bestämma dag för installation. Jag gör detta några dagar senare utan respons. Jag mailar tillbaka till mannen som mailade mig från början och efter ett par dagar får jag ett sms tillbaka att han godtar dagen och att han kommer vid 14 tiden. Bra. Saken utagerad.
Fredagen rullar på och jag har inte hört ett ord från elektrikern på flera dagar. Jag mailar och påpekar detta och många timmar senare får jag svar om att han bara ska äta lunch och ringer mig sedan. Klockan är snart 16 denna fredag och ingen har ringt, mailat, sms:at eller kommit hit.

Toalettstolen!!
Får ett mail inne på deras site från någon som kallar sig Martin. Här är hela konversationen:

Hej Martin.

Jag behöver byta en toalettstol för den gamla läcker. Jag köper en ny mot hemleverans men behöver hjälp med demontering, motering av ny stol samt bortforsling av gammal. Vad kostar det och kan du göra det? Vi bor i Aspudden.

M – Hej är det bara att koppla in och limma eller skruva toalettstolen tar vi 1000 kr efter rotavdrag (om man är berättigad till detta ) behövs det rördelar , behöver man bila i golver för att flytta rör etc till tillkommer detta. När vill du att du kommer ?

Å – Det är bara ett rakt byte av gammal till ny. Fyra skruvar i golvet. Antar jag. Jag kan maila bilder på gammal och ny toastol för att bättre avgöra. du kan nå mig på wallenrud (snabela) gmail punkt com. Man får inte skriva mailadresser här.. 🙂

M – ok sänd en bild om du har

Går det så limmar man gärna toaletten

Å – Här är en bild på den gamla stolen och den nya jag kommer köpa heter Hafa Moon. Man får inte lägga in länkar här så jag kan inte visa. Men finns på bygghemmas site. Ser ut att passa!

toalett wallenrud.JPG [111.4 kb]

M – hej det verkar ok 250 kr+ moms extra för att vi måste som företag betala för att slänga din toalettstol. När kommer den ? När vil du att vi kommer

Å – Jag har inte beställt än men 2-5 dgr leverans. Lägger order i dag. Du kan nå mig på 0766-101888 Jag återkopplar när jag vet leveransdatum och jag accepterar extra pengen för bortforsling.

Å – Toalettstolen levereras på torsdag kväll. Vad säger du om dag för byte och hur lång tid tar det, ca. (mellan tummen och pekfingret)

M – är det bara ett byte den passar inga resevdelar hinns det på ca 2 timmar. (1000 kr efter rot ) Passar den inte eller delar saknas är det tyvärr som vanligt lite mer tid ev för handling ev för ett återbesök

Å – Vilken dag kan du? Jag måste ta ledigt från jobbet eller jobba hemma nämligen, krävs planering. Tisdagar går aldrig men fredag?

M – ok fredag ca vilken tid jag ber en av våra rörisar ringa dig var bor du i Aspudden vilken gata är et kod på dörren, vad står det på dörr

Å – Jag jobbar hemma så mellan 9-17 går bra. Adress: H………vägen xxx, 126 49 Hägersten. Man kan köra upp bakom huset för lättare access till port, detta är en brandväg men går att stå på en kortare stund. Portkod:XXX Namn på dörren: xxxxxxxxxxxxxx. Vi bor på bottenplanet. 07xxxxxxxxxxx

Å – Kan ni bekräfta att ni kommer?

M – ja vi bekräftar …exakt när under fredagen måste vi få återkomma till

M – hej vill bara koll upp har rörisen ingt dig ?

Å – Han sms:ade, kommer till 14 på fredag. Tack!

Å – Eller nej vänta, det var elisen. Nej ingen har ringt mig i dag.

Å – Ingen röris har ännu hört av sig. Hoppas han/hon kommer under dagen!! Ring mig gärna.

Å – Ännu ingen som hört av sig.. På något sätt alls. Vore bra med någon slags kommunikation!

M – Elektrikern ringer dig han skall bara luncha färdigt

ringer dig sedan

Rörmokaren håller på med en akut vattenläcka och hoppas han hinner… annars säger han på onsdag hur är det då för dig

Å – Tyvärr går inte det. Jag fick egentligen ens vara hemma från jobbet i dag så då får vi ställa in allt och jag måste hitta en annan lösning, eller sälja den nya toaletten på Blocket. Jag förstår att det var en akut läcka, inte mycket att göra åt men jag får inte vara hemma från jobbet mer. I så fall får ni komma kl. 7 en morgon, ta emot ett par nycklar, jobba, låsa och lägga nycklarna i brevlåda. Känner jag mig inte helt bekväm med dock.

M – Hej men nej vad tokigt … det måste vi kunna lösa han kan säkert komma en morgon tidigt

M – när du är hemma när går du på morgonen när kommer du hem på kvällen

Å – Jag känner mig inte trygg med att lämna hemmet till en främmande människa. Kan ni komma en dag vecka 9. Då kommer min sambo vara hemma. Endast förmiddag går bra. Jag vill ha det bekräftat och att kontakten den aktuella dagen sker endast till honom då jag arbetar och inte kan svara på mail då.

M – Att lämna ut nyckeln till okänd det förstår vi

jag ber att han ringer dig så bokar ni själva tiden

om han hinner i dag …

annars senast måndag onsdag sade han att han kunde göra. Ber om ursäkt för strulet

Å – Elektrikern har inte ringt, skickat sms eller visat sig här ännu. Ingen bra sida

Här dog kommunikationen. Varken toalett eller handdukstork är åtgärdade. Ingen har ringt under dagen. Den så kallade Martin svarar ju inte ens rätt på mina frågor och stavningen vetefan, jag fattar ofta inte ens vad han säger!!

Så denna fredag var HELT onödig, jag fick smöra som fan för chefen för att jobba hemma, han gillar inte det, han tycker jag ska vara på plats. Så får jag INGET gjort. Gör hantverkare detta medvetet för att skapa sitt dåliga rykte? Vad har ni för storys runt hantverkare??

Kommentera gärna!