Firar ni Valborg?

Flattr this!

Jag vet inte om det har att göra med att jag är äldre och inte har barn eller om det är dagens samhälle men mer eller mindre alla högtider känns förlegade och trista.

Valborg liksom. När jag var liten var det en stor sak. Vi barn samlades på fritidsgården och gick i fackeltåg ner till stranden och tände på brasan. Det var en massa stånd med lotterier och sockervadd och det var väldigt livat. Sen gick man hem och det var fest hos någon med middag och grejer.

I gymnasieålder hade vi flyttat till villa men också där var det mysigt med massor av folk, eld och en kör som sjöng. Lite mer avslappnat men ändå full fart.

Nu?? Ursäkta finns det någon majbrasa någonstans? Är det någon som bryr sig? Varför firar vi?

Jag kollar runt lite på Twitter och ser att många påtalar deras ensamhet på Valborg och att den nog kommer passera obemärkt.

Lite så blir det väl här med. Vi kommer gå på bio och gå ut och käka. Känns mer rätt än att huttra vid en patetisk eld någonstans.

Hur gör ni?

 

The following two tabs change content below.
Loves cars, gadgets and other stuff. You will se me dance, laugh, cry and be angry and you will be a part of my life.

Latest posts by Åsa Wallenrud (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>