FÖRSTA DÖDSFALLET MED SJÄLVKÖRANDE TESLA

FÖRSTA DÖDSFALLET MED SJÄLVKÖRANDE TESLA

0

Självkörande bilar diskuteras hej vilt, jag har kört en och vi diskuterade det i senaste podavsnittet av Hedlund & Wallenrud.

Det som diskuteras mycket är huruvida man kan lita på autopiloten. Jag testade Tesla och körde mycket på autopiloten och blev väldigt förtjust i hela grejen. Men jag vet också att Tesla själva samt bilen tjatar hela tiden om att det är en beta-tjänst och att man som förare är ytterst ansvarig och bör hålla händerna på ratten hela tiden. Det är du som förare som måste besluta om vad som ska göras.

I det här dödsfallet missade alla kameror och sensorer en lastbil som låg framför bilen. Lastbilen var vit och himlen väldigt ljus vilket gjorde att autopiloten inte registrerade den. Bilen körde rätt in i lastbilen och det var framrutan som tog den största smällen och ledde till förarens död. Tragiskt. Men på en gång sätts det in utredningar som ska granska autopiloten. Jag är inte riktigt med på det där eftersom Tesla, som jag sa tidigare, säger åt alla att hålla i ratten och ta egna beslut även om autopiloten är på.

Vi får se vad utredningen leder till men glöm inte att vi människor fortfarande är ansvariga i trafiken.

Dödsfallet skedde i USA.

IMG_3693

Kommentera gärna!