Kan du drömtyda?

0

En twittervän började berätta om en dröm hon haft och undrade om någon kunde tyda den. Jag kontrade med att berätta om min dröm i natt och förklarade hur jag tolkade den. Det är oerhört faschinerande vad man kan drömma och jag undrar så vad det egentligen betyder?! Mina tydningar är ju högst personliga baserade på hur jag mår på dagarna.

Mina drömmar består oftast av panik, tragik, dödsfall, skräck. En återkommande grej är att jag måste ringa 112 av någon orsak men det går inte. Mina fingrar vägrar slå numret, numret fungerar inte, det ringer inte osv. Paniken stiger och jag vaknar på morgonen trött med huvudvärk.

I natt drömde jag att min mamma var på sjukhuset och skulle operera in en ny höftkula (var jag fick det ifrån vet jag inte då det aldrig varit eller är aktuellt). Men efter den lyckade operationen hittade man något på något sätt så man var tvungen att öppna upp mamma någon annanstans och då dog hon. Hon dog och det var panik, sorg och tragik resten av drömmenb. Vaknar med huvudvärk..

Ni ser kanske mönstret?! Panik, stress, tragik. Man kan ju läsa in vad som helst i detta men jag tolkar det som att stressen inombords (som INTE syns utåt) tar sig ut genom dessa skådespel och snurrar upp mig varje natt i ångest och panik. Jag kan liksom inte varva ner ens när jag sover.

Frågan är ju snarare – hur löser man det?

Comments
 • asabackman#1

  18 augusti, 2011

  Jag brukar inte komma ihåg drömmar så tydligt som den där jag hade i natt, men man undrar verkligen hur hjärnan jobbar och vad den försöker processa. Fascinerande att den kan tänka ut såna obegripliga historier!

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   21 augusti, 2011

   Ja man önskar det fanns enkla och logiska förklaringar! 🙂

   Svara

Kommentera gärna!