MERCEDES CONCEPT X-CLASS

MERCEDES CONCEPT X-CLASS

0

Den som känner mig vet att jag älskar stora bilar. Alldeles särskilt “pickisar”. En av mina bildrömmar är att ha en sådan men det är samtidigt ganska onödigt när man bor i Stockholm.

Mercedes lanserade nyligen Concept X-Class som är en koncept-bil men som kan ge en fingervisning av deras kommande bil. Den bygger på Nissan men ska vara den första premiumpickupen, vilket jag tycker är särskilt intressant.

unnamed

Den ena kallas för Concept X-Class Powerful Adventurer (gul), den ska man köra i terrängen. Den andra som heter Concept X-Class Stylish Explorer (vit) är till för stadsmänniskan som bara vill vara lite dryg och ta plats 😉

– X-Klass kommer att förändra hela pickupsegmentet säger Volker Mornhinweg som är chef för Mercedes-Benz transportbilsdivision.
– Den blir en bil utan kompromisser. Ramkonstruktion, vridstark 6:a och permanent fyrhjulsdrift är ett måste för oss. Dessutom tillför vi säkerhet, komfort, smidighet och en design som sticker ut. Vi vill nå människor som aldrig tidigare har funderat på att äga en pickup.

X-Klass kommer att säljas med en mängd olika motoralternativ. Top-of-the-line är en V6 diesel i kombination med 4MATIC fyrhjulsdrift. Drivlinan har fördelningslåda med lågväxel och två elektroniskt styrda diff-spärrar. Maxlasten är ca 1,1 ton och den maximala släpvagnsvikten är 3.500 kg.

X-Klass kommer att prissättas attraktivt och lanseras under senare delen av 2017. Mer data kommer att presenteras löpande.

Kommentera gärna!