Nu är det jul.. här i vårt hus!!

0

Snart i alla fall. Jag är inget överdrivet fan av högtider, de flesta högtider i detta land ska spenderas med så mycket alkohol som möjligt och jag klarar inte av det. Jag gömmer huvudet under kudden och äter pizza i stället för att fira nyår eller midsommar.

Men julen är en så himla mysig tid. När jag växte upp så var jularna det bästa som fanns. Det har inget med presenterna att göra utan det var att alla i vår stora härliga familj/släkt hängde i flera timmar. Vi satt framför öppna spisen, vi åt choklad, kollade på Kalle Anka, öppnade presenterna varsamt en och en i flera timmar. Alla hjälptes åt med maten, vi pratade, skrattade. Jag älskade allt med julen..

Sedan blev man äldre. Alla vi barn växte upp, det kom inga nya. Julen rann ut i sanden ännu mer när pappa dog 2003. Nya barn kom i släkten men julen firades nu på olika håll och jag mer eller mindre gav upp det där. Sedan träffande jag han jag lever med i dag, fick en till familj som inte heller sätter alkoholen i främsta rummet utan gemenskapen. Julen började bli kul igen och nu firar vi i flera dagar med olika familjer på olika platser.

Nu när vi dessutom flyttat till hus så är det desto mer intressant att pynta känner jag. ÄNTLIGEN kan jag få ha en GRANJÄVEL!! Har tom plats att dansa RUNT granjäveln.

Kollade igenom IKEAs julsortiment som kommer i mitten på oktober och hittade några godbitar.

ikea 1 ikea 2 ikea 3

Your email address will not be published. Required fields are marked *