Premiär för Nokian Hakkapeliitta 9 i Ivalo, Finland

Premiär för Nokian Hakkapeliitta 9 i Ivalo, Finland

Editors choice
0

Jag spenderade en härlig dag på isen i Ivalo, Finland för att testa Nokians senaste vinterdäck. En strålande dag, med underbara bilar och så klart väldigt bra däck. Alla däcktillverkare skryter om sina vinterdäck, så klart, men Nokian brukar ligga ganska högt i tester så det var kul att få känna på. Nokian presenterade här sitt unika dubbkoncept.

Nya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 9 har ett helt nytt funktionellt dubbkoncept (Nokian Tyres Functional Stud Koncept) som Nokian Tyres har patenterat. Däcket har två olika typer av dubbar, i mitten av slitbanan finns dubbar för acceleration och in-bromsning och på däckets skuldror finns en annan typ av dubbar för bättre sidogrepp.

Nokian Hakkapeliitta 9 ska vara världens första dubbdäck med funktionellt dubbkoncept. Det nya konceptet ska ge däcket utmärkt grepp vid körning rakt fram och även överlägset sidogrepp på isiga och snöiga vägar och den nya mönsterdesignen ska ge stabila köregenskaper på torrt underlag. Nya Nokian Hakkapeliitta 9 rullar lättare än tidigare generationens Hakkapeliitta-däck, vilket sparar bränsle.

Unde de olika testen fick jag verkligen känna på hur dubbarna jobbade för att hålla mig kvar på rätt spår. Det är det här som är så viktigt att få fram – däcken är skillnaden mellan liv och död. Är det något på bilen som jag anser vara viktigast så är det däcken. Köp inte budgetmärken, köp inte regummerade däck och kör för fan inte omkring på året-runt däck.

Kolla in mina fakta för vinterdäck!

Nya Hakkapeliitta 9 passar både för mindre familjebilar och större mer sportiga bilar. Sortimentet omfattar 52 dimensioner från 14 tum till 20 tum. Majoriteten av dimensionerna är XL-märkta, vilket innebär att bärigheten är högsta möjliga. Nokian Tyres nya flaggskeppsprodukt börjar säljas hösten 2017 när nästa vinterdäck-säsong börjar.

Ni kan läsa mer om däcken här!

Dubbar, ej i naturlig storlek.

Dubbar, ej i naturlig storlek.

Kommentera gärna!