Studera som vuxen är roligare än vad man tror!

Studera som vuxen är roligare än vad man tror!

0

Sedan Augusti 2016 har jag studerat på heltid, känns jättekonstigt. Kan flasha omkring med studentleg och åka rabatterat på SL. Men att studera som vuxen kan vara en av de bästa sakerna jag gjort. 

Att gå från ett arbete med lön till student med CSN är ett stort kliv, det var inte ett lätt beslut. Men utbildningen var i 1,5 år och garanterar (nästan) att man får jobb när man är klar. Då jag saknar utbildning helt, gick ut gymnasiet typ, så insåg jag att jag måste göra något för att kunna kliva upp i arbetslivet lite. Jag var så trött på att harva runt som assistent till chefer och annat, jag skulle ha en assistent själv.

Vad skulle jag bli?

Jag sökte egentligen inget speciellt, jag visste inte vad jag ville bli. Jag visste att jag var bra på bloggandet, skrivandet, filma och klippa och typ så. Men sen då? Kan man utveckla detta på något sätt? Jag kollade runt på gratis utbildningar som kändes lockande och fastnade för Nackademins “Digital strateg”- utbildning. Jag säkte på måfå, la inte ner någon energi på att säkerställa så jag hade behörighet. Men vips.. Jag kom in.

Nu har de gått nästa ett år av studierna och jag är så himla glad att jag gjorde valet att studera. Utbildningen har inte varit 100 % perfekt men på det stora hela känner jag att jag har tillräckligt med kunskap för att kliva ut och arbeta som just digital strateg, projektledare, planner osv. Sista halvåret på utbildningen är praktik och jag har fått min plats bekräftad, nämligen Ving. Jag ville vara någonstans utanför min journalistiska roll (teknik och bilar) och ändå i en bransch jag ser en enorm potential i och då var resebranschen mitt första val. Så glad att jag ska få hänga där och styra upp deras digitala närvaro.

Yrkeshögskola FTW.

Går du själv i tankarna på att plugga som vuxen? Jag kan bara säga – GÖR DET! Det är så himla mycket roligare med livserfarenhet i ryggen och lättare också. Nackademin är ju en yrkeshögskola vilket betyder att det är korta och intensiva utbildningar och de bedrivs i samarbete med näringslivet. De är näringslivet som bestämmer vilka kurser som är relevanta från år till år så studenterna ska vara så attraktiva som möjligt på arbetsmarknaden. Skolan bedrivs också som ett företag där varje utbildning har en ledningsgrupp bestående av personer från samma bransch. Det är kostnadsfritt och CSN-berättigat. KÖR!!!

Vill ni veta mer om utbildningen så kan ni kontakta mig. wallenrud@gmail.com

Kommentera gärna!