Vad tycker ni om julhetsen?

Flattr this!

Vad tycker du är mysigt med julen? Vad är jobbigt? Vad kan man ta bort och vad kan man ha mer av? 

Jag älskade julen när jag var liten. Hela släkten myste i morfars jättestora skinnsoffor, den öppna spisen sprakade, någon var tomte och vi var i alla åldrar. Vi åt gott, lagade tillsammans och njöt av lugn. Ingen spritfest, julklappshets och inga bråk. 

När jag blev äldre hände saker. Många av släktingarna dog, barnen växte upp. Nya familjer bildades och man började fira jul med nya släktingar. Vår lilla familj och tradition löstes liksom upp. De senaste årens jular har varit väldigt spartanska och lite "vi tar dagen som den kommer". När jag levde med mitt ex fasade jag naturligtvis eftersom han var alkoholist så jag stoppade julfirandet in i det längsta. Men tillsamans med P är det så otroligt mysigt och vi har firat själva, med hans mamma i Uppsala eller hemma hos oss med syrran. Allt fungerar toppen och det kanske inte är samma känsla som förr men det är i alla fall lugnt och utan julklappshets. 

Det bästa med julen är pyntet, baket och godiset. Alla julfilmer man kan se, snön utomhus, lyktorna i fönstret, ledigheten och kärleken. I bland skulle jag vilja ägna en lördag åt att sitta och pyssla egna julkort men inser snabbt att pyssla är min sämsta egenskap så nej!! :-)

I år firar vi i Uppsala igen av den enkla anledningen att vi ska på semester sen och behöver lite resväskor som vi får låna och vi slipper köpa mat och fixa själva. 

Vad ska ni göra?

 

The following two tabs change content below.
Loves cars, gadgets and other stuff. You will se me dance, laugh, cry and be angry and you will be a part of my life.

Latest posts by Åsa Wallenrud (see all)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>