WALLENRUD BESÖKER DEEP TREKKER

WALLENRUD BESÖKER DEEP TREKKER

0

Att jobba i vatten är tufft. Det är mörkt, kallt och osäkert men ibland måste man ner. Kanske är det ett vrak som måste undersökas, eller kärnkraftverk eller så måste man leta efter döda kroppar under isen.

Ett av de 25 företag jag träffade under min studieresa till Kanada var företaget Deep Trekker som utvecklat en liten ubåtsrobot med kamera. Vi fick chansen att se den in action i en tunna som de har i verkstaden.

Enorm framgång

Företaget startade i ett garage men fick snabbt flytta ut till en lokal. Men i den lokalen är de mer eller mindre begravda av material och prylar så de måste hitta något större ganska omgående. Detta beror på deras enorma framgång vilket är väldigt häftigt. När vi var där fick vi, 14 personer, tränga oss in ett rum som för närvarande var lager, kontor, konferens och reception på en gång. Jag kan säga att det var oerhört trångt.. Men hjärtligt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

En fantastisk kvinna vid namn Sam Macdonald tog emot oss och guidade oss genom produktens historia och tog oss sedan på en liten tur inne i verkstaden. Produkten är alltså en lite undervattensrobot med lampor och kamera. Till denna robot kan man köpa griptång, vatteninsamlare och en radda olika tillbehör. Sam berättade att hon utbildat poliser och räddningstjänst genom att söka kroppar under isen och andra svåra vattenområden. Hon har fått åka till kärnkraftverk och instruerat dem i hur de kan skicka ner roboten för att kontrollera reaktorerna på säkert avstånd. Ja, allt hon berättar låter så otroligt och man blir väldigt tagen av historien.

I dagsläget reser hon mest runt och står på mässor med sin robot men hon hoppas på att de snart hittar större lokaler och kan ta in mer personal så hon och kollegorna kan koncentrera sig på det de vill.

HEMSIDA

Kommentera gärna!