Wallenrud ser: Insidan ut (bio)

Wallenrud ser: Insidan ut (bio)

0

 

IMG_0860

Jag fick äran att följa med min vän Paula på bio. Dagen till ära fick pressen se Insidan ut, ett teckan äventyr från Pixar/Disney. Dessvärre fick vi se den med svenskt tal men det var väldigt bra röster. Favoriten var Ulla Skoog som Vemod!

Jag hade en förväntning på filmen som inte infriades. För de klipp man sett fick mig att tro att filmen var för lite äldre barn men fattade snabbt att så inte var fallet.

Filmen handlar om känslor. Det är väldigt pedagogiskt gjort med en “gubbe” per känsla i hjärnkontoret. När man föds börjar det med att Glädje kommer och därefter byggs det på med Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky. Alla dessa karaktärer hjälper personen de är i genom att styra hens val i livet. Ju äldre man blir desto mer komplext blir det.

 

Vemod, Glädje, Avsky

Vemod, Lycka, Avsky

 

ILSKA

ILSKA

 

Vemod, Glädje, Avsky

Vemod, Lycka, Avsky

 

Ilska

Ilska

Det som är fint med denna film är att man som barn får förstå att det är okej att visa känslor oavsett vem man är. Att livet inte alltid är glädje utan även rädsla, vemod, ilska och avsky. Minnen man en gång skapade kan blekna bort men byggs på med nya osv.

Den är genialisk gjord, vacker och utbildande. Jag rekommenderar denna starkt till både barn och vuxna, helst tillsammans.

Biopremiär 28 augusti 2015.

Denna får klart 5 mustanger av 5 möjliga

Mustang ikon, betygMustang ikon, betygMustang ikon, betygMustang ikon, betygMustang ikon, betyg

5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *