Wallenrud ser på 50 shades of Grey

Wallenrud ser på 50 shades of Grey

0

grey_steele_628_353

Jag sträckläste böckerna, på engelska. Jag älskade dem, slukade dem som inget annat tidigare. 

Jag håller inte med ett dugg i debatterna om att böckerna (och filmen) skulle vara något dåligt mot kvinnor osv. Det är en man som vet vad han vill och det är en kvinna som säger nej. Tillslut vill hon själv prova det han gillar och de kommer fram till vad som passar dem båda tillsammans. Det är inte tal om att mannen dominerar och säger åt henne vad hon vill och inte. Vill hon inte göra en sak så gör dem inte det.

Serien består av tre böcker och filmen baserar sig på delar av första. Jag vet att det är klart med en film till men det borde kunna göras minst 4-5 filmer på dessa tre böcker.

Många har dissat filmerna och sagt att de varit dåliga och hånat dem. Men jag är övertygad om att de som säger det inte har läst böckerna. Jag kan förstå att filmen är svår att begripa om man inte har koll på vad som ligger bakom vissa beslut och historier.

Filmen var vacker. Den fångade humorn som infinner sig i bland, den fångade den otroliga spänningen mellan Ana och Christian och en hel del av sexet var med. Men sexet var vackert och inte alls porrigt. I böckerna är just sexet väldigt detaljerat beskrivet men filmen lämnar liksom lite till fantasin. Trots min negativitet till vilka som fått rollerna så var jag helt övertygad om att de var rätt när filmen var slut. Båda passade väldigt bra in i respektive roll och mina fantasier blev verkliga.

Jag ger filmen 4 av 5 mustanger!

Mustang ikon, betygMustang ikon, betygMustang ikon, betygMustang ikon, betyg

Kommentera gärna!