Apptips – Blixtvakt. Blixtar och dunder i realtid

Apptips – Blixtvakt. Blixtar och dunder i realtid

Apptips – Blixtvakt. Blixtar och dunder i realtid

Få notiser i telefonen, och på klocka, när det blixtrar och hur långt bort det är. 

Där jag bor vaknade vi kl. 05.30 av att åskan var PRECIS över våra huvuden. Hela huset skakade och jag vaknade med panikkänslor för jag trodde det var en explosion. Några minuter senare kom nästa. Nu gick jag upp och kollade ut men märkte att det sakta drog sig bort och mullret avtog.

Jag ville så klart se EXAKT var det blixtrade så jag tog upp mina gamla trotjänare – Blixtvakt. Här kan jag se var det blixtrar i realtid, se historik och annat. Så jag såg att blixten slog ner bara 500 meter från huset. Phu!! Sen spenderade jag en god del av morgonen och förmiddagen åt att bara stirra på kartan och se hur ovädret rörde sig.

Appen är på inget sätt ny men jag insåg att folk inte kände till den så varsågoda för vädernörderi.

Ladda ner här

Android

Apple

Du kan också läsa mer om tjänsten här!

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *