Bloggutmaning: Dag 07 – Vänskap

Ämnet vänskap.. Det är ganska känsligt för mig.

När jag växte upp hade jag bra vänner. Låg- och mellanstadiet var underbara där jag hade fantastiska vänner jag kunde lita på och alltid umgås med. Det var tider det. Sen kom högstadiet. Jag hade bra vänner där med, jag var med i gänget trots att jag var den tysta och anonyma. Jag hängde liksom bara på. Jag var accepterad och inte utstött, det var det viktigaste. De vänner jag hade då var lite ytliga kanske men en av dem utnyttjade mig väldigt mycket. Jag tänkte inte på det då, det var viktigare att ha en vän som utnyttjade än ingen vän alls. Så jag nöjde mig med att vänta på hen i flera timmar efter vår utsatta mötestid på stan. (Detta var innan mobilerna). Jag accepterade att allt skedde på hens villkor. Vi fortsatte umgås men jag valde att bryta i vuxen ålder pga att hen tog för mycket av min energi.

Efter det har det gått fel. I gymnasiet vart jag helt ensam. Mina “vänner” från högstadiet hade spritts för vinden till Småland, Skåne och andra ställen så jag blev liksom ensam kvar i en ny klass med nytt folk. Ingen i klassen var som jag och jag blev ganska ensam. Jag gjorde ingenting i tre år.

Sen började mitt yrkesliv. Jag kommer lätt överens med folk på jobb och kan umgås med dem, gå på aw osv men det leder aldrig till något mer. ALDRIG! Sen har jag bytt jobb rätt frekvent vilket gör att jag aldrig haft möjlighet till mer långvariga relationer.

Detta leder till att jag i dag är ensam. Jag har ingen bästa vän, inte ens en bekantskapskrets där jag kan ringa någon och kolla om vi ska gå ut och äta, dricka eller dansa. Inte ens någon att ringa och bara prata med. Hade jag inte haft min älskade sambo och min syster så hade det varit förtvivlat ensamt.

Så där har ni min syn på vänskap. Hur ser er vänskap ut? Vad är viktigt för er?

Dag 01 – Jag i årskurs 1-6
Dag 02 – Här har jag bott
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina favorit nätbutiker
Dag 05 – Om jag var ett djur…
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Vänskap
Dag 08 – Ett ögonblick jag aldrig kommer glömma
Dag 09 – Favoritprylar i hemmet
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Älsklingsplagg i garderoben
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Något jag skäms över
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min kost
Dag 19 – Favoriter på gymmet
Dag 20 – Jag på högstdiet
Dag 21 – Om jag vann 100 miljoner kronor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min ungdomsrevolt
Dag 30 – Hypokondriker eller missförstådd?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *