Dagen efter dagen D

1

Okej.. så i går klev jag över från min “comfort zone” in i helvetets gap!!! Jag är så stolt över mig själv att jag vågade. 

För en dryg månad sedan kontaktade en person mig som är ansvarig för ITARC 2014 konferensen. Det är en heldag för IT-arkitekter där föreläsare avlöser varandra och personen ville att jag skulle komma på eftermiddagen och föreläsa om wearable technology. Jag började nästan gråta när jag såg förfrågan för hur gärna jag än ville göra det så vet jag att jag inte kan, jag är ju livrädd för sådant där. Kan ju inte ens prata om det är mer än fem personer i närheten. Jag tackade nej och förklarade varför.

Men sedan när jag vältrade ut mina sorger på FB så lyckades personer övertala mig till att säga JA! Någon gång måste vara den första. så jag mailade tillbaka och förklarade att om de vill ge mig chansen så tar jag den, trots min skräck. De sa JA! De la till och med till: Det vore en ära om du kom! Shit asså.. HYBRIS!

Jag kämpade länge med presentationen och sedan övade jag SJUKT MYCKET. Jag stannade kvar på jobbet och kopplade upp datorn till projektor för att få en känsla för hur presentationen skulle bli på stor skärm. Samma dag övade jag tre gånger hemma i vardagsrummet och jag hade gjort snygga talarkort som jag kunde hålla i, det är ju alltid lättare när man har något att hålla i liksom.

Jag blev nervös på vägen dit först och timmarna innan började jag skaka och svettas okontrollerat. När jag kopplade in datorn i fikapausen så möts jag för det första av en skärmbild som inte alls är som jag är van vid.. ALLT är annorlunda. Men jag lät inte det skrämma mig. Väl på scen så började jag svamla lite om mig själv och kände paniken komma.. Det var som att det pågick ett krig i mitt huvud där djävulen sa åt mig att springa därifrån och aldrig mer komma tillbaka medan motpolen sa att nu får du lugna dig. Du klarar det här.

Jag valde att ta ett andetag och byt slide och fortsätta. Sedan var det som att all skräck försvann… Jag NJÖT av att stå där och sa allt det där jag ville säga. Jag fick de tom att skratta typ tre eller fyra gånger och jag har inte heller en “black out” från tiden på scenen.

JAG ÄR SÅ STOLT att jag gjorde det. Jag är så glad för allas positiva kommentarer efter och jag är tacksam för alla som innan supportat mig, kommit med tips osv.

Jag utmanar er att göra det ni är livrädda för nu! Seså…

Här kan du se min presentation. Dock ser den HELT ANNORLUNDA ut här då den är i Keynote (apple) och jag var tvungen att omvandla den till PowerPoint (PC). Så den är egentligen helt vit osv. Men men…

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *