Den ikoniska Mini Coopern från PLAYMOBIL

Den ikoniska Mini Coopern från PLAYMOBIL

Vill Playmobil göra samma resa som Lego? Kanske det, men jag som Mini Cooper-ägare älskar i alla fall idén. 

Lego har ju gjort det till sin grej att skapa byggsatser baserat på all möjlig populärkultur och jag kan villigt erkänna att jag har byggt mig både en bärgarlastbil och en Mustang. Däremot hade jag noll koll på att Playmobil kanske vill göra samma resa och växa. Jag vet inte hur det går för just Playmobil men gissar att det är ett företag som håller på att falla i glömska och vill hitta en ny publik.

Det här föll ju mig i smaken eftersom jag är ägare till just en Mini Cooper. 👇🏼

Från hipsters och rockstjärnor till kungligheter och rallyåkare – alla bara älskar Mini Cooper. Mini är inte bara en bil, den symboliserar självständigheten och spontaniteten i 1960-talskulturen. Nu dyker den unika kombinationen av klassisk brittisk stil i liten storlek, roligt och smidigt paket upp i PLAYMOBIL-format. Med kärleksfullt detaljerad design och enskilda delar i en glänsande kromfinish, kommer PLAYMOBIL Mini att få fansens och bilälskares hjärtan att slå snabbare.

Mini Cooper erbjuder mycket bil på lite utrymme – för designern Alec Issigonis var “kreativ användning av utrymmet” och “fokus på det väsentliga” så viktiga att det inte fanns plats för värme eller radio, och skjutfönster användes istället av infällbara fönster. Liksom originalet kommer denna PLAYMOBIL-modell att få alla samlares hjärta att slå snabbare. Bakluckan kan öppnas och fyra figurer passar in i den lilla interiören genom det avtagbara taket. PLAYMOBIL Mini Cooper lyser inte bara med sin detaljerade design, utan också med sina kromfärgade accenter. Ungefär som en engelsk bil är ratten och förarsätet på höger sida. Förutom två figurer i färgglada retrodräkter och en dalmatiner, innehåller setet även en polis i klassisk Bobby-uniform.

Sugen?

Pris: 899 kr

Läs mer

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *