En lite annorlunda Playkanal

Nu när vi överöses med olika streamingtjänster är det lätt hänt att man tappar intresset när det kommer ännu en. I detta läge är Pocket Entertainment faktiskt unikt. De har ett helt eget koncept som jag gillar väldigt skarpt. Tjänsten ska rikta sig till oss aktiva människor på språng som vill se något i kön till bussen eller bankomaten eller kanske medan vi äter en snabb lunch. Man har inte tid att se tv-serier på 30-50 minuter eller långfilmer för den delen. Pocket Entertainment erbjuder högklassiga serier på 5-10 minuter samt erkända kortfilmer.

Jag var på presseventet och fick se trailar för alla serier som redan är på gång, och det är hög klass på produktionerna. Det är stora namn som Olle Sarri, Lennart Jähkel, Kodjo Akolor m.fl blandat med filmkollektivet Crazy Pictures som bidrar till innehållet. Varje serie har en egen Facebooksida samt Twitterkonto för att man ska nå ut till så många som möjligt och tanken är att serien ska gå åt det hållet publiken vill. Man kommer aldrig skapa serier ingen vill se utan man jobbar på att vara lyhörd och följa publiken.

Man samarbetar med PlayAd som är stora på rörlig media och man kommer placera ut spelare på ett antal strategiska sidor på nätet. Varje spelare kommer visa förslag på serier som är anpassat till målgruppen på sidan. Pocket Entertainment har förstås också en egen sida där du kan följa alla serier och man arbetar på olika appar. Först ut i appdjungeln blir Microsofts Surface som släpps i oktober.

Tjänsten är reklamfinansierad och således gratis för dig som användare men de sa att reklamen endast kommer vara före varje klipp så ingenting medan du tittar. Jag tror på tjänsten, och med starka namn som Kristian Luuk m.fl. i företaget får man med sig stora spelare på alla håll och kanter. Tjänsten startar på måndag!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *