Ett litet tips…

Mentimeter 2

Det har uppkommit flera gånger en önskan om att han direkt votering, likt mentometer som används i tv-program. Efter lite sökande hittade jag en superbra tjänst som jag själv använt ett par gånger. 

Tjänsten heter Mentimeter och du kan göra olika typer av frågeställningar. Jag har använt mig av betyg – sätt betyg mellan 1-5 på något och får svaret i staplar. Jag har också använt mig av ett fritextfält där personerna har kommit med förslag på saker. Presentationen av svaret är snyggt och på riktigt DIREKT! Man ser staplarna hoppa upp och ner medan röstningen pågår. Otroligt smart.

Tjänsten är gratis men om du betalar kan du lägga in ditt företags logga och göra betydligt mer.

Hur gör man?

Du skapar ett konto på datorn, skapar en fråga och sparar den. När du ska använda frågan så delar du ut angiven lösenkod, en sifferkod på sex siffror. De som ska rösta tar fram sina smarta telefoner (eller datorer) och går in på adressen www.govote.at och anger koden. Simple as that!!

Så varsågod för tips!
Mentimeter 1 Mentimeter 3

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *