Facit.com får stor uppmärksamhet för “listan”

Facit.com, där jag bloggar, har tagit fram en lista på vilken bil som tar dig längst på en tank. Detta är baserat på vad tillverkarna angett som förbrukning och ska väl tas med en nypa salt. För att uppnå hela den längden som anges så kan man inte köra snabbare än 120km/h, inte köra på vintern (för mycket friktion), man får inte gasa och bromsa speciellt hårt och det är ganska svårt att hålla sig till detta.

Dock har flera medier plockat upp listan och skrivit om den vilket är kul. Facit.com planerar också att låta en av oss bloggare göra resan! Ska bli intressant hur långt man faktiskt kommer i verkligheten men bilen som “vann” testet – PEUGEOT 508 1,6 e-HDi MCP Active SKY Edition.

AutoMotorsport:

http://www.automotorsport.se/artiklar/nyheter/20130612/facit-presenterar-bilarna-du-kommer-langst-med

Aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/bil/article16950217.ab

Expressen:

http://www.expressen.se/motor/har-ar-bilarna-som-tar-dig-langst-pa-en-tank/

Dagens PS: (+ toppade deras nyhetsbrev till över 100.000 pers)

http://www.dagensps.se/artiklar/2013/06/13/78114331/index.xml

Dagens Industri:

http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/bilen-som-tar-dig-langst-pa-en-tank/

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *