Goda nyheter – Lasingoo öppnar!

Goda nyheter – Lasingoo öppnar!

Nej det är inte restaurang med hippa burgare eller en glassbutik i en fabrikslokal. Det är en sajt som samlar bilverkstäder så du kan jämföra priser för en service. 

Det här knyter lite ihop med Garantibil jag nyss skrev om igen. Att göra det enkelt för bilägarna att köpa, sälja och äga en bil. Jag själv har nyligen köpt en begagnad bil till överpris då jag inte vågade köpa privat och jag måste lämna in för att åtgärda ett par saker men har inte en aning om det kommer kosta 1 000 kr eller 10 000 kr.

wallenrud verkstad

 

Lasingoo (vad är det för namn??) har varit i gång i betaversion ett tag men öppnad nu upp. Bakom tjänsten står AD Bildelar, Autoexperten, Bosch Car Service, Hedin Bil, OKQ8 och Mekonomen Group.

– Jag brukar jämföra bilservice med ett tandläkarbesök. Det blir ofta en obehaglig överraskning när man kommer dit eftersom man inte har vetat vad det kommer att kosta. Nu har vi gjort det möjligt att ge konsumenten kunskap om det tidigt, säger Malin Landberg, vd på Lasingoo, till Dagens Media.

Efter en första titt på tjänsten så skulle jag säga att den fortfarande är i bebisstadiet. Man kan i stort sett bara boka det allra enklaste som service, AC bekymmer, olje- och kamremsbyte. För andra problem måste man ändå ta kontakt för att få ett pris. Kanske detta kan utvecklas.

Ni hittar i alla fall sidan här. 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *