Gröna Lund, Pridefest och Allsång på Skansen

Vilken dag det var i går. Allt var spontant och det var magiskt. Vaknar och ser att jag fått sms av bästa kusin C som undrar om jag vill följa med till Gröna Lund med barnen och hela familjen. Jag tackar snabbt ja och tar en sjukt snabb dusch och möter upp. Hela dagen springer i väg och vi åker bergådalbanor så våra hjärnor inte kan sluta vibrera av alla 4G krafter. Dock fick jag och min syster uppleva ett skräckmoment.
Insane är en bergådalbana på höjden, den galnaste av dem alla på Gröna Lund. Jag gillar den, har åkt den förr. Vår första gång denna dag var inte så rolig för vi åker upp till den högsta punkten och där stannar den! Vi hänger lite framåtlutande på väldigt hög höjd och håller i oss så musklerna i armarna krampar och knogarna vitnar. Några tjejer bredvid gråter och hela tiden mässar personalen i högtalarna att det är ingen fara, vi kommer igång igen om några minuter. I säkert tio minuter sitter vi så och har dödstankar innan vi helt plötsligt kommer i gång igen. Åker en bit innan den stannar igen på ett betydligt behagligare ställe men ändå!! När vi kommer ner ber man om ursäkt och frågar om vi vill åka igen!!!!!? Jag skrek tillbaka så han blev rädd, sen hoppade jag av och gick därifrån.

Men medan vi stod i kön till Lustiga Huset fick jag ett meddelande om att jag stod på VIP lista till Pridefesten på kvällen så jag åkte raka vägen dit efteråt och njöt av en massa bra artister. Sedan tog jag en promenad hem från Zinkensdam till Aspudden.

I dag är jag slut som människa men laddar för Hågelby Wheels i morgon och ja, jag ska återigen sitta på Twitterbänken på Allsång på Skansen på tisdag.

Kolla klippet längst ner på denna sida för ett lite “före” prat.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *