HA KOLL PÅ DINA PRENUMERATIONER MED MINATJÄNSTER.SE

HA KOLL PÅ DINA PRENUMERATIONER MED MINATJÄNSTER.SE

Editors choice

 

Om ni tänker efter så kommer ni nog på att det är mycket som dras via autogiro från era konton. I bland kanske man inte tänker på det men i mångas fall är det på öret att pengarna räcker till varje månad och då är det struligt om pengar man räknat med helt plötsligt är borta för det drogs för en prenumeration. Jag har hittat lösningen. 

Jag är en stor HATARE av autogiro. Jag känner att jag tappar all kontroll över min ekonomi när jag missar vad som dras och när. Under ett års tid och nu i 1,5 år framåt kommer jag har så lite pengar att varje krona är viktig. Det innebär att jag måste se över vad jag lägger pengar på och dra ner på alla kostnader jag kan samt säga upp saker som jag kan klara mig utan.

Av en slump läste jag en intervju med Joakim Sjöblom i tidningen Driva Eget där jag berättade om problemet och hur han valde att starta ett företag för att hjälpa sig själv samt sina vänner. I artikeln säger han;

– Jag skulle betala för mina varor, men köpet nekades. Varför? För att diverse autogiron och automatiska betalningar hade dragits senaste dagarna. Det var Spotify, gymkort, mobiltelefon, Storytel och mjukvaror som Google Apps och liknande, berättar han.

Direkt igenkänning på den.

Så här fungerar det

Du går in på www.minatjanster.se och registrerar dig, du kan välja unik inloggning eller via Facebook. Sedan väljer du vilken bank du använder och loggar in med mobilt Bank ID. Efter det letar tjänsten igenom dina konton för att se vilka tjänster som du nyttjar som tjänsten, Mina Tjänster, samarbetar med och du får upp en lista på prenumerationer och autogiron.

Så här kan det se ut.

tjanster

Kan detta vara genialiskt?

För mig som har noll koll på ekonomin, men ändå driver eget företag, så är det här guld värt. Jag har lyckats ändra på en del, det återstår bara att tvinga bort alla förbaskade autogiron man påtvingas genom vissa tjänster. Men hur gör du? Gillar du autogiro? Känner du att du har total koll?

Läs också min artikel om att prenumerera på det mesta! LÄNK

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *