Här kommer Skoda Scout

Här kommer Skoda Scout

0

Nu presenteras de första bilderna på nya Octavia Scout, bilen som baseras på Octavia Combi. Nya Skoda Octavia Scout har världspremiär på bilsalongen i Genéve i början på mars.

– Nya Skoda Octavia Scout är verkligen ett smart offroadfordon på alla sätt, säger Frank Welsch, ansvarig för teknisk utveckling på Skoda.

Bilen erbjuder ett paket som består av ett offroad-utseende, fyrhjulsdriftsegenskaper, gott om utrymme, modern säkerhet, komfort och motorteknik.

Octavia Scout är rymligare än sin föregångare, både för passagerarna och för bagaget med 610 liters bagageutrymme som kan utökas till 1 740 liter om baksätesryggen fälls. Markfrigången på Octavia scout är 3,3 centimeter högre än på Octavia Combi, alltså totalt 17,3 centimeter. 17-tumshjul är standard. Interiört får bilen några förädlade och för Scout specialdesignade detaljer, som bland annat en treekrad multifunktionsratt med ett Scout-emblem i nederkant av nedre rattekern.

Nya Skoda Octavia Scout är utrustad med Haldex senaste fyrhjulsdriftssystem, Haldex 5. Dragvikten har utökats med 25 procent vilket innebär att nya Octavia Scout får dra upp till två ton. Bilen har fått bättre grepp, start- och klätterförmåga än tidigare samtidigt som frigångsvinkeln fram och bak har ökats för att tillåta bilen att kunna ta sig upp för brantare lutningar. Under huven kommer två dieselmotorer och en bensinmotor att erbjudas vid lansering.

Nya Octavia Scout premiärvisas i Genéve i mars och har försäljningsstart i Sverige sommaren 2014.

Skoda Wallenrud 1 Skoda Wallenrud 2 Skoda Wallenrud 3

Your email address will not be published. Required fields are marked *