HTC Vive = WOW

HTC Vive = WOW

Fick i dag äran att testa HTC:s VR headset och jag blev bokstavlig talat golvad av upplevelsen. Jag är inte en bra person att låta testa VR headset eftersom jag blir så sinnessjukt åksjuk. Jag har testat Samsungs och Occulus egna men nej…

Jag blev här lovad att detta INTE skulle göra mig åksjuk och det trodde jag knappt på alls. Men okej, jag testat väl.

HERREJÄVLARIMINLILLALÅDA!!!!!!!

P1080434

Det var det mäktigaste VR-äventyret någonsin. I deras modell, liksom Sonys, har man två handkontroller som man kan interagera med. Dessutom kan man gå omkring i rummet och på så sätt förflytta sig i sin miljö. Jag fick testa några minuter på varje olika områden och jag var så imponerad. Jag lagade mat enligt ett recept där jag öppnade kylen och tog ur produkter och la i en kastrull och sedan la på en tallrik. Jag målade 3-D grejer i luften och jag fick komma in i en pyttevärld där jag fick sätta mig på knä för att granska de små blå varelserna som kommit till liv i en Minecraft-miljö. De två häftigaste grejerna var dock när jag stod på Titanic på havets botten och flirtade med valar och fick fiskar i ansiktet. Jag vågade knapp titta över relingen för jag trodde jag skulle ramla i. Det andra som var extra häftigt var i en robotverkstad. Jag interagerade med lådor, robotar och annat och försökte följa den engelsktalande robotrösten som guidade mig genom en ”operation” av en trasig robot.

Jag svettades som fan av upplevelsen och jag skrattade, blev rädd och framförallt – INGEN ÅKSJUKA!!! Det stämmer verkligen. Detta ska bero på FPS (Frames per second) som är relativt hög.

För att kunna använda detta headset så måste du ha en ganska kraftfull dator och man kommer i första hand att vända sig till gamers som har ett större intresse av detta och redan har kraftfulla maskiner.

Det ska gå att köpa detta i slutet på året med innan jul. Jag fick inga priser än men återkommer med det.

En video med mina reaktioner kommer att komma upp senare i veckan.

För mer info kolla HÄR!

P1080431

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *