Huawei P10 och P10 Plus – nytt på MWC

Huawei P10 och P10 Plus – nytt på MWC

Så var det dags att börja rapportera om nyheterna som släpps på MWC (Mobile World Congress) som årligen går av stapeln i Barcelona. I dag smygbörjade Huawei med sina releaser. 

Jag var redan i fredags och träffade Huawei och fick en titt på både den nya telefonen och klockan men fick inte säga något. Nu är dock nyheten släppt så vi kör.

Mobilerna P10 och P10 Plus

Mobilen heter P10 och släpps även i en så kallas ”plus-modell” som har lite bättre hårdvara. Det här är en uppgradering av tidigare P9. Fokuset på den här mobilen är helt klar kameran där man nog lagt allt krut. Här kommer uppgifter får deras pressmeddelande.

En fotostudio i fickformat

”Den nya ”Leica Dual-Camera 2.0” innebär dubbla kameror på baksidan och en extra Leica- kamera på framsidan som låter användaren ta porträttfotografering till en ny nivå. Med en RGB-sensor på 12 megapixlar, en dedikerad svartvit sensor på 20 megapixlar och förbättrade algoritmer erbjuder Huawei P10-serien otroliga fotomöjligheter förpackat i en smartphone.

Telefonernas kameror är utrustade med 3D-teknologi för ansiktsigenkänning som innebär en snabbare och mer korrekt analys. Huawei har, utifrån en kartläggning av olika typer av ansiktsformer och hudtoner, skapat en bildalgoritm som möjliggör ett otroligt äkta och naturligt bildresultat. Huawei P10 och P10 Plus innehåller dessutom en algoritm som kan känna av ljusförändringar i omgivningen och automatiskt justera inställningarna utifrån dem. När användaren väljer kameran på framsidan kan telefonerna automatiskt känna av om det är en eller flera personer som ska fotas, i de fall det är flera personer byter kameran till vidvinkelläge.

Båda telefonerna möjliggör så kallad bokeheffekt för bilder i både färg och svartvitt. Genom funktionen kan användaren ta bilder med skärpa, klarhet och mer levande färger samtidigt som bakgrunden hålls oskarp. Resultatet blir bilder med extra mycket djup och känsla.

Tillsammans med GoPro har Huawei också utvecklat ”Highlights” vilket är en teknologi som kan generera fotoalbum kategoriserat utifrån människor, platser och händelser. Dessutom kan telefonerna autogenerera videor och erbjuda mallar och avancerade redigeringsfunktioner.”

Avancerad teknologi

Med P10 och P10 Plus tar Huawei ytterligare ett steg framåt tack vare den kraftfulla Kirin 960-processorn och den helt nya EMUI 5.1. Kirin 960 är Huaweis senaste SoC chip. Huvudprocessorn möjliggör bästa tänkbara prestanda och grafikprocessorn kan stoltsera med en klar förbättring när det kommer till prestationsförmåga och energieffektivitet. P10 och P10 Plus är utrustade med en så kallad ”Machine Learning Algorithm” som lär sig om användarens beteende och förutser därigenom användandet av appar vilket innebär en resurseffektivitet. Dessutom kan telefonerna använda sig av den inlärda datan för att förutse appanvändning och hantera RAM-minnet. Detta gör att appar och tjänser som används oftast laddas snabbare.

Med 3,200 och 3750 mAh batterier, stödjer Huawei P10 och P10 Plus Huawei SuperCharge- teknologin (5V / 4.5A). Huawei SuperCharge-teknologin inkluderar också Huaweis Super Safe 5-gate-skyddsmekanism, som erbjuder realtidsövervakning av spänning, ström och temperatur för att göra laddningen både snabb och säker. Teknologin innebär att telefonerna kan laddas för en hel dags användning på endast 20 minuter.

Kirin 960 och EMUI 5.1 möjliggör en överlägsen nätverksanslutning och en mer avancerad kommunikationsupplevelse. Som världens första LTE smartphone, har Huawei P10 Plus ett 4×4 MIMO-antennsystem som möjliggör snabbare och stabilare anslutningar och kan nå upp till 600 Mbps på CAT12. Både Huawei P10 och Huawei P10 Plus kommer också med ett 2×2 Wi-Fi MIMO-antennsystem. För användare som kräver snabbare, mer exakt navigering via kartor och applikationer, kombinerar Huawei HiGeo-teknologi med data från satellit- och mobilnätverken.

Pris och tillgänglighet
Rekommenderat pris:
P10: 5990 kronor
P10 Plus: 7990 kronor

Säljstart:
P10: 31 mars 2017 (kan förbeställas mellan den 10 och 30 mars)
P10 Plus: Preliminär säljstart sista veckan i april.

I Sverige kommer telefonerna finnas tillgängliga i svart och silver från och med säljstart. Från slutet av maj 2017 finns telefonerna även att köpa i grönt och blått.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *