HUAWEI P9 – NU ÄR DEN HÄR

HUAWEI P9 – NU ÄR DEN HÄR

Huawei har varit bra på att skapa en hype kring deras nya flaggskepps-mobil. Tror de tittar lite på hur Apple jobbar mer än andra mobilmärken. Men nu är den här, mobilen med två kameror.

Reklamen har hela tiden syftat på att det handlar om något som det finns två av och alla gissade så klart på två kameror. Mobilen lanserades i dag i London och mobilen verkar vara en bra konkurrent till Samsung S7 och iPhone 6.

Mobilen kommer i en standard storlek med en skärm på 5,2 tum men också i plusversion med en skärm på 5,5 tum. Mobilen rymmer en Kirin 955 2.5GHz 64-bit ARM-baserad processor samt ett batteri på 3000 mAph.

32GB-versionen av P9 börjar vid ett rekommenderat pris på 5490 SEK. P9 Plus startar med ett rekommenderat pris från 6990 SEK. P9 är tillgänglig från och med 6 maj i Sverige och lanseras i färgerna Titanium Grey och Mystic Silver. P9 Plus har säljstart i juni, och kommer i färgerna Titanium Grey och Rosé Gold.

DE DUBBLA KAMERORNA

Men det hela handlade förstås om kamerorna och så här säger Huawei själva.

”Nyckeln till P9:ans fotoegenskaper är de dubbla linserna. RGB-kameran specialiserar sig på att fånga färger, medan den svartvita kameran fokuserar på att plocka upp detaljerna. Tillsammans arbetar de bakre kamerorna för att leverera bilder med överlägsen nivå på detaljer, djup och färger. Huawei P9 glänser på riktigt när det kommer till fototillfällen med lågt ljus, då upplägget med två kameror garanterar att mer ljus och detaljer kan fångas upp.
Några funktioner som samarbetet mellan Huawei och Leica möjliggör i P9:s fotoupplevelse:

Välj mellan tre olika filmlägen som alla kännetecknar Leicas eftertraktade look på olika sätt: Standard, Vivid Colors och Smooth Colors.
Använd din P9:a som en svartvit kamera enligt konstens alla regler, för att skapa uttrycksfulla och kraftfulla bilder.
Huawei Hybrid Focus-teknologin innebär att P9 tar bilder med överlägsen snabbhet, träffsäkerhet och stabilitet. Kameran fokuserar med hjälp av tre olika metoder – laser, beräkning av djup samt kontrast – och väljer automatiskt den som ger bäst resultat i den givna miljön.
Den breda bländaröppningen tillåter P9-användare att experimentera och skapa unika visuella effekter i sina bilder. Bländaren är enkel att justera för att skapa bokeh och andra djupeffekter, samtidigt som huvudobjektet är i skarpt fokus.”

– Konsumenter över hela världen använder sina smartphones för att ta miljardtals med bilder varje år, vilket gör fotografi till en väldigt viktigt del i användarupplevelsen. P9-användare kan nu fånga bilder med hittills oöverträffad klarhet, fyllighet och autencitet, med en ljuvligt designad och kraftfull smartphone som både ser ut och känns fantastisk, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *