Hyra lastbil på OKQ8 är en mardröm

Vi står i begrepp att flytta inom kort och i dagarna så magasinerade vi en del av vårt hem inför visningarna. 

Vi behövde då hyra en större bil och efter lite sökande på nätet så kostade skåpbilarna lika mycket var jag än kollade. Valet landade på OKQ8 beroende på deras läge i förhållande till min bostad.

Att kolla igenom vilka bilar som finns och försöka boka på nätet var ett rent helvete. Jag fick börja om säkert tio gånger då sidan tappar information om man råkar göra något som avviker från deras mall. Det är knapphändig information. Man fyller i en massa information om försäkringar, tid, datum,  namn och allt. Bara för att säga allt IGEN när man hämtar ut bilen. Jag har ju redan svarat på det, borde det inte då ligga i systemet när du hittar min bokning??

Får sedan bilnyckeln och en mapp. I mappen har man beskrivit alla skador som finns. Ja som att tanklock saknas, plastdetaljerna är sönderspräckta osv. Vi går ut till bilen och det första jag märker är att centrallåset inte fungerar. Bara det är sjukt irriterande. Det är en stor bil att gå runt för att låsa och låsa upp alla dörrar hela tiden. Sedan är bilen så smutsig att det inte går att ta i den. Både in- och utvändigt. Ingen har städat bilen på länge.

Den måste dessutom ha den minsta motorn som går (ev hamstrar i hjul) för den orkar inte ens ta sig upp för en trottoarkant.

Vid återlämnandet av bilen är det full rulle på macken. Jag (med syster) samt ett annat par väntar i vår speciella kö för biluthyrningen. Det är mycket personal i omlopp men de alla säger att det är deras tur att gå hem. Så alla går hem utom en. En stackare som ska langa korv, starta bensinpumpar och ta betalt. Jag tror vi väntar i 20-30 minuter då det kommer ut en yngre man. Han tittar inte på oss utan går direkt till sin kollega som ber honom ta hand om oss. Han surar och säger till sin kollega: “jag hinner inte ens börja innan du sätter mig i arbete”. Vi i kön suckar och tittar på varandra.

Sedan tar han min nyckel, utan att tilltala mig, går och kolla bilen. Kommer tillbaka en 5-10 minuter senare. Rycker mappen ur min hand utan att säga något. Håller på med saker och fipplar och knäpper på datorn innan han räcker mig en lapp som säger att bilen är återlämnad. Jaha!!!

För detta betalade ja 1 300kr (ink bensin).

DET ÄR INTE OK!!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *