Hyundai presenterar Camp Zero – Mys på hjul!!

Hyundai presenterar Camp Zero – Mys på hjul!!

Ultimat frihet! Elbil och husvagn som supportar varandra och som kan ta dig till episka platser. Passa på att se detta LIVE i sommar!

Pressmeddelande

Hyundai fortsätter att inspirera om möjligheterna att köra helt elektriskt och utsläppsfritt. Nu presenteras Camp Zero powered by IONIQ 5 – en helelektrisk kombination av Hyundais prisvinnande elbil och en minimalistiskt designad husvagn. Allt som behövs för en maximal campingupplevelse, vartsomhelst*, inklusive alla tänkbara elektriska bekvämligheter – med strömförsörjning från IONIQ 5.

Sommaren är här och nu väntar en efterlängtad semester där mikroäventyr och att upptäcka den svenska naturen står inskrivet i många kalendrar. Outdoor-trenden och utflykter på hemmaplan ökade kraftigt under pandemin – ett intresse som växer sig fortsatt starkt även i år. Tidigare har valet av campingplats begränsats efter strömtillgång, men tack vare Vehicle-to-Load-funktionen (V2L) hos IONIQ 5 öppnas det nu upp för helt nya möjligheter. V2L gör att bilen kan agera stor powerbank och därför strömförsörja exempelvis en Camper, även om den är parkerad helt off-grid på de mest magiska av platser*.

”Med Camp Zero fortsätter vi att inspirera och berätta om alla unika fördelar med att köra elbil och utsläppsfritt,” berättar Tobias Joelsson, PR & Informationschef på Hyundai Sverige.

”V2L- funktionen hos IONIQ 5 skapar en frihet och möjlighet att vara uppkopplad även ute i naturen. Den utesluter dessutom behovet av stormkök och elaggregat som är skadliga för miljön. Kombinationen av lång räckvidd, ultrasnabb laddning och rejäl dragvikt gör verkligen IONIQ 5 till den perfekta familjebilen för en roadtrip på semestern.”

Camp Zero powered by IONIQ 5 är ett ekipage bestående av Hyundais elbil som utsetts till World Car Of The Year 2022 samt en MINK Camper. Tack vare sin strömlinjeformade design och nettovikt på endast 520 kg är MINK Camper som skapt för att kombineras med elbil. En enkel match för IONIQ 5 med dragvikt på hela 1600 kg. Camp Zero är utrustad med elektriska bekvämligheter som induktionshäll, espressomaskin, vattenkokare, eldriven kyl/frys, högtalarsystem och även ljusslingor för att sätta rätt stämning i sommarnatten. Både IONIQ 5 och Campern har inbyggda 230v- och USB-uttag så campare kan koppla in och ladda all tänkbar utrustning. Campern är dessutom försedd med solpaneler på taket för att ge stöd till vagnens 12-voltsbatteri.

IONIQ 5 är den första modellen från Hyundais elbilsvarumärke IONIQ. Bilen erbjuder tack vare plattformen E-GMP en hjulbas på 3000 mm, vardagsrumslik interiör, fyrhjulsdrift, ultrasnabb laddning (10–80% på 18 min), räckvidd på 507 km och dragkapacitet på 1600 kg. Vehicle-to-Load ger en effekt på 3,6 kW och nyttjar bilens batteripaket för att ladda husvagnar, andra elbilar och utrustning tills det återstår minimum 20% batterikapacitet för transport till närmsta laddare.

Camp Zero powered by IONIQ 5 kommer under sommaren turnera runt Sverige med inbjudna gäster samt tävlas ut som weekendäventyr till konsumenter och Hyundai-fans. Följ Camp Zero via @hyundaisverige och #CampZero #IONIQ5 på Instagram.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *