iPad Mini och Apple Pencil = 🧡

iPad Mini och Apple Pencil = 🧡

0

iPad Mini och Apple Pencil = 🧡

Jag är så djupt rotad i Apple-världen är det svårt att få upp mig. Ärligt talat är det bara iPhone jag klarar mig utan, gillar Android bättre, men då jag älskar Apple Watch så får jag helt enkelt köra på Apple all the way. 😉


TL;DR – iPad Mini är fenomenal om du vill ta lite anteckningar, spela spel, kolla på film på planet, läsa och surfa typ. Får plats i en hand och är snabb, smidig och kompetent. Bra köp!


Nu var det dags att klämma lite på helt nya iPad Mini som enligt mig är ett helt perfekt i storlek. Jag reser en del och det blir många timmar på flyg eller i väntan på flyg och det bästa jag vet att fördriva tid med är att läsa eller se på serier och film. Den går utmärkt att hålla i en hand och går lätt ner i de flesta handväskor.

Här är det tänkt att ligga en bild på mig på flygplanet när jag kollar på film, men jag är en usel influencer så jag har inte tagit en enda bild. Men man kan också se det som att jag var som uppslukad av iPaden att jag inte fann mig att fota. Sorry!!

Men det inte bara på resan som enheten rockar utan även till vardags. Att ha en tjänst som tex. Storytel och kunna läsa böcker är awsome, och att kunna blanda läsa med lyssna gör det så smidigt.

På jobbet så nyttjar jag den anteckningsblock. För jag gillar att skriva lite notes för hand och på en del möten är det datorförbud (för att folk jobbar med annat och lyssnar inte) så då funkar det här perfekt. Lite mysigt att skriva för hand också.

På kvällen ligger jag i sängen och surfar lite, läser nyheter, kolla väder och kanske läser lite. Perfekt enhandsfattning på den.

iPad Air eller iPad mini?

Ja det beror ju helt på användningsområde. Air är också jättebra så klart, men för mig personligen är den för stor för att bära med på det sättet jag vill. Då har jag datorn eller mobilen hellre. Minin, den åker lätt ner i väskan och så mycket mer portabel vilket gör att jag också använder den mer.

Vad ser jag som negativt?

Storleken kan uppfattas som svår för vissa. Den upplevs som knappt större än en mobil och för liten för att jobba på. Här måste man nog känna efter själv och komma på vad användningsområdet är för just dig.

Jag är lite sur att den lilla versionen forfarande har de breda ramarna och den fysiska knappen, jag älskar ju ansiktsigenkänningen. Men jag fick det förklarat att det handlar om att tekniken bakom det är så dyr att det inte är försvarbart på den här lilla. Okej då..

Till denna lilla charmiga skapelse finns inte ett Apple-tangentbord. Jag tror iof inte att det är något jag skulle nyttja, men nu finns ju inte ens alternativet.

Apple Pencil och iPad Mini = ♥️

Numera funkar det att skriva med Apple Pencil på iPad mini. Så himla skönt. För det blir lite som att ta anteckningar i A5 block, vilket jag allt som oftast har. Det funkar också bra att färglägga och skissa på. Det ser dock lite roligt ut när pennan är lika lång som iPaden är hög. 😂

FAKTA om Ipad Mini (femte generationen)

Processor: Apple A12 Bionic. 2,49 GHz.
Minne: 3 GB
Lagring: 64 GB/256 GB
Bildskärm: 7,9 tum led-lcd. 2 048 x 1 536 pixlars upplösning med 326 pixlar per tum (ppi). True Tone.

PRIS: från 4 995 kr

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *