Ipad PRO – duger den?

Ipad PRO – duger den?

Fick mitt test-ex. direkt vid den svenska lanseringen och såg verkligen fram emot den. Jag hade tänkt byta ut min gamla MacBook Air som resedator. Hur har det gått?

Ja alltså, nu har jag inte behövt den så himla mycket just denna period. Det har varit lite stiltje på jobbfronten och så kom jul och nyår då vi bara var hemma och när jag bara är hemma så är min iMac 27″ tillräcklig liksom. Men så har jag varit lite på stan och suttit på café och har då tagit med jätteplattan men ännu har jag inte nyttjat den så som jag ville.

Inte helt felfritt

Tyvärr har det inte varit en dans på rosor med denna plattan. Den har hängt sig många gånger och ger mig bara svart skärm. Varje sådan gång har krävt en ”hard reset” (håll inne startknappen samtidigt som hemknappen under ett gäng sekunder..) Den har då startat igen och fungerar bra, men att behöva göra detta så pass ofta som jag gjort känns inte helt ok. Hade jag köpt den hade jag gått tillbaka.

IMG_1005

Skärmen är sinnessjuk

Eftersom plattan är gigantisk, 12,9″, så blir retinaskärmen fantastisk. Den är knivskarp och läcker och allt ser ju amazing ut. Vad mer kan jag säga..? Jag har också pennan, den som Apple sa aldrig skulle komma, och den är okej. Just jag i mitt yrke kommer aldrig ha användning för den men om ritar och skissar så är den superbra. Det är knappt någon latency när du skriver, den är skön att hålla i och tillsammans med 3D touch (Force touch) så kan man göra underverk. Men den är rätt onödig för dig som mest läser eller skriver.

Det negativa med pennan är dock att det inte finns så väldigt många appar som stöder den, än! Det kommer nog komma mängder med appar framöver.

Saknar tangentbordet

Vid lanseringen presenterades även ett tangentbord som jag har känt på och gillade väldigt mycket. Tyvärr är den inte släppt med svenska bokstäverna än så jag har inte så mycket mer att säga där. Jag hoppas, och tror, att så fort den kommer så får jag testa. Tangentbordet är ju det viktigaste tillbehöret för mig vars arbete mest går ut på att skriva saker. Har provat att använda tangentbordet på skärmen och det går faktiskt otroligt bra, för det är ju så stort, men inget slår mer fysiska tangenter. Man upplever inte heller att tangentbordet tar för mycket skärmyta eftersom plattan ju är så stor.

aplle

På det stora hela..

Jag älskar plattan, det gör jag, men den ersätter inte den vanliga storleken eller minin (min favorit) utan är ett verktyg för dem på resande fot som behöver skissa, läsa, skapa på alla möjliga platser på jorden. Priset är vansinnigt högt och tillbehören lika dyrt prissatta. Så inget för barnfamiljen!

Pris: mellan 8 995 – 11 995 kronor.

Färg: Silver, guld och rymdgrå

Pennan: 1 095 kronor

Tangentbord: 1 795 kronor (Obs! Engelskt)

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *