Jag hatar att köpa vitvaror!! Hjälp mig.

Jag hatar att köpa vitvaror!! Hjälp mig.

Jag menar, hur svårt ska det vara? Köpa en vitvara borde väl vara ganska enkelt, eller?

Samma historia varje gång. Sist var det kyl och frys som behövde bytas. Jag sprang i butiker och analyserade varenda kyl jag kunde se. Testade handtag, kollade belysning, speciella lösningar som erbjöds, vilken som hade mest plats och jag hur känslan för kylen var. På riktigt, jag behöver ha en personlig känsla för varan innan jag kan ta ett beslut. Det gör det ju inte lättare att man i dagsläget inte “kan” åka till butikerna och känna på sakerna.

Att internethandla är det bästa jag vet men inte med sådana här saker. Fan också.

Ångesten som kommer..

Just nu är det läge för tvättmaskin och torktumlare. Jag har en kombinerad tvätt/tork i dag som funkat superbra men nu orkar den inte längre. Den torkar inte som den ska, får köra torkprogram i över 6 timmar i bland. Inte bra för elräkningen och miljön. Dessutom har bälgen vittrat sönder. Jag är nu redo för att köpa en separat tvättmaskin och torktumlare och har funderat så mycket på det här.

Vill ha:

  • Ångfunktion (Antingen i tvättmaskinen eller torktumlaren)
  • Snabbtvättprogram
  • Vattensnål och hög energiklass
  • Invändig belysning

Inte nödvändigt:

  • Automatisk dosering av tvättmedel
  • WiFi-uppkoppling och smarthet (jag vet, låter inte som jag..)

Jag är så rädd för att jag ska göra fel val, att jag missar något som “man måste ha”. Att det jag köper inte är det coolaste, senaste eller smartaste. Men hur fan ska man veta?! Vitvaror är inget som vi teknikjournalister testar så mycket då det är lite omständigt så jag har inga extra insikter i det.

Jag vill gärna ha era tips!

Just nu har jag snöat in på:

Samsung WW90T986ASH Tvättmaskin

Samsung WW90T986ASH Tvättmaskin

Samsung DV90T8240SH Torktumlare

Samsung DV90T8240SH Torktumlare

De tickar av det mesta jag vill ha men jag tar gärna emot tips på andra maskiner, varumärken och smarta finesser.

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *