Kör bara Köör!

Kör bara Köör!

0

Ett klyschigt namn i idrottssammanhang kanske, men om man får höra historien bakom namnet så förstår man. 

I förra veckan fick jag ett samtal från Slejman Karadag som, tillsammans med Jessica Hellback, driver just Kör Bara Köör! Det var dags för årets sista hälsocamp och de hade fått ett par sena avhopp och undrade om jag ville ta en av deras platser. Jag hade blivit rekommenderad av en bekant, Tanja Dyredand, som skulle föreläsa för andra gången hos dem. Campet skulle vara torsdag till söndag och det var träning och föreläsningar på schemat. Jag kollade av om jag kunde lämna allt och sticka iväg en stund och det verkade lösa sig. Jag kom dock först efter lunch på torsdagen på grund av andra åtaganden.

IMG_1447

Ankomsten till Wenngarn

Jag åkte ut till Wenngarn med väldigt många fördomar och förväntningar som var ganska grusade och låga. Allt jag kunde tänka på var att jag var på väg till ett träningsläger med tränare som skulle pusha en till man spottade blod, och göra det typ tre gånger om dagen. Jag hade ångest över att bo med andra eftersom de andra skulle vara vältränade och snygga och jag komma som ett fläskberg. Slejman gjorde ett undantag och ordnade fram det sista rummet på hela Wenngarn (TACK).

När jag kommer dit träffar jag Slejman och han tar mig till mitt rum och sedan drar vi till bollhallen där det var dags för dagens första träningspass. Jag går moloket med honom ner och kliver in i hallen. Alla står med ansiktena mot scenen och ser inte mig komma in. Jag noterar en sak som direkt rör till det.. Det är normala människor som står framför mig. Det är alla åldrar, båda könen, stora som små, tränade och otränade. Jag fattade ingenting.

Dagen passerar och jag deltar på föreläsning och träningar och middagen och sakta sjunker det in att dessa människor är en bra representation av Sveriges alla typer av folk. Jag är lite tyst och avvaktande, försöker pejla läget och läsa av folket lite. När det är kväller somnar jag gott.

IMG_1475

Fredagsmys och fredagsfys

Andra dagen startar med träning klockan 07.00. Jag tror jag vill mörda någon när klockan ringer då jag vaknar med galen migrän, men jag kommer upp tillslut och får i mig frukost och kan delta på första föreläsningen. Resten av dagen är det olika sorters träning och fantastiska föreläsningar och nu har även Tanja anslutit som kommer att föreläsa på söndagen. Vi är ju bekanta och jag lärde känna henne för länge sedan men vi har liksom inte umgåtts på det sättet. Vi fick i alla fall dela rum och det kändes tryggt.

IMG_1547

Dagen passerar och jag känner mer och mer hur vi blir en liten familj. Jag har förstått de flesta deltagarna och börjat prata mer. De är också nyfikna på vem jag är och vad jag gör här.

Att sparka skiten ur ångesten

Lördagen startar klockan 07.00 igen med en powerwalk/jogg och ett pass i bollhallen. Senare under dagen kom ett pass som gav oss alla möjlighet att sparka skiten ur våra onda tankar, ångest och ilska. Kickboxning!!! Återigen kommer mina förutfattade meningar när jag ser de två, som jag förstår är instruktörer, stå utanför hallen. Jag blir så arg på mig själv men jag placerade dem direkt i facket av folk som jag uppfattar som dryga. Herregud vad jag fick ångra den tanken för det var två eldsjälar med stora hjärtan. De var ett par som träffades på en kickboxningsklubb och nu var här med oss och lärde oss grunderna i sparkar och slag. Jag kände mig lite extra cool som avverkat en del timmar på Sats med Body Combat.. 🙂 Dock är jag inte så cool på bilden nedan…

IMG_1570

IMG_1561

Mörka berättelser i slottskällaren

Men det häftigaste på dessa fyra dagar var lördagkvällen. Efter middagen gick vi alla till slottet där vi fick smita ner till källaren och krångla in oss på bänkar i mörkret. Här började Slejman och Jessica berätta delar av deras historia som bitvis var väldigt mörk. Att de delade med sig gav styrka till andra deltagare som också delade med sig av historier som gjorde mig alldeles matt. Vi grät i hop, vi kramades och kärleken i rummet var så stark att jag nästan själv bröt i hop. Jag har själv livshistorier som inte är så ljusa och fina men jag har inte tänkt så mycket på dem förrän jag lyssnat på andra och insett saker om mig själv. Utmattade lämnar vi slottet och går och lägger oss.

IMG_1607

Sista dagen bjuder på magi

På söndag morgon är det träning igen 07.00 men jag väljer att ta en promenad på egen hand. Jag stannar upp och klappar en ponny, fotar en snigel och stannar i soluppgången och bara njuter. Det har jag aldrig gjort förr..

IMG_1621

Dagen flyter på med Tanja som fokus, eller inte just Tanja men hennes föreläsning och övningar inom Mindfulness och Yin Yoga. Hon vet att jag är skeptisk till det och inte klarar det riktigt men efter dessa dagar så var det underbart att få landa, slappna av och tänka på MIG!!!!

IMG_1628

Uppföljning

Jag kommer skriva mer om detta, jag kommer även göra en film om det. Jag kommer göra allt jag kan för att du ska förstå att vill du åka i väg på ”egen-tid” så är det detta som är själva definitionen av egen tid. Du får chansen att lära känna dig själv och du får med dig massor av nycklar och goda vänner för att få ordning på ditt liv. Hälsocampen handlar inte om träning av kroppen, det handlar om träning av kroppen OCH knoppen. Själen behöver sitt liksom musklerna behöver sitt. Ångest, oro, dåliga beteenden och annat som som dränerar oss kan bearbetas och kanske vågar du berätta din historia i källaren på slottet.

IMG_1669

Jag är djup av beundran över alla deltagare som gör detta och deras resor. Jag är tacksam för Slejman och Jessica som roddar med detta stora projekt och jag är glad att alla som varit där och föreläst och tränat oss tog sig tid.

Jag är också glad att jag äntligen har en god vän, en vän som på riktigt frågade mig: – ska vi bli bästisar? Hur kan man INTE svara JA på den frågan. Tack Tanja för att du finns och för att du ser mig.

IMG_1586

IMG_1598

IMG_1507

IMG_1501

IMG_1521

IMG_1579

IMG_1553

IMG_1591

IMG_1491

IMG_1481

IMG_1511

 

LÄNKAR!

Slejman.se

Jessica

Kör Bara Köör Facebook

Tanja Dyredand

 

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *