LG introducerar ny tvättrådssymbol – A New Kind of Clean 👗

LG introducerar ny tvättrådssymbol – A New Kind of Clean 👗

0

LG introducerar ny tvättrådssymbol – Initiativet ‘A New Kind of Clean’ syftar till att uppmärksamma och främja hållbar klädvård.

LG Electronics och det svenska modevarumärket Adoore samarbetar för lanseringen av en ny symbol för tvättrådsetiketter. Detta för att öka medvetenheten kring fördelarna med ånga som ett hållbart och hygieniskt komplement till maskintvätt eller kemtvätt.

En ny symbol för klädvård med hjälp av ånga

Modebranschen strävar alltid efter att bli mer hållbar och trots att produktionsmetoder ständigt utvecklas har metoderna för att ta hand om den färdiga produkten varit oförändrade i årtionden. Symbolerna på plaggets tvättrådsetikett har inte uppdaterats sedan 1971.

Syftet med initiativet ”A New Kind of Clean” är att öka medvetenheten kring hur vi tar hand om våra kläder och om fördelarna med ånga, både inom modebranschen och bland konsumenterna själva. Man vill med introduktionen av den nya symbolen sätta en ny standard för hela branschen där fokus är på klimatavtrycket under just användarfasen och målet är att skapa en medvetenhet och möjligheten till ett aktivt val för en mer hållbar klädvård i framtiden.

Den nya symbolen är gratis att använda och ladda ner för alla, allt ifrån designers och varumärken till återförsäljare och konsumenterna själva som vill främja ett hållbart alternativ till traditionella sätt att tvätta.

Fördelarna med ånga

LG Styler är en innovativ produkt som bidrar till en mer hållbar klädvård, och fungerar som ett komplement till sortimentet av traditionella tvättmaskiner där ånga används för djupare och än mer hygienisk rengöring för att uppnå bättre tvättresultat. Det finns många fördelar med ånga, för både plaggen, miljön och konsumenten.

Klädvård med hjälp av LG Styler är skonsamt mot tygerna, utan kemikalier och även hygieniskt, eftersom det bland annat tar bort allergener*. Det sparar dessutom på naturens resurser genom att det endast krävs några deciliter kranvatten jämfört med 50- 75 liter som behövs för ett vanligt tvättmaskinsprogram. Ångan består av 100 procent rent vatten som effektivt fräschar upp plagg och avlägsnar oönskad lukt som till exempel svett, rök eller matos.

Modebranschen har traditionellt använt handhållna steamers för att räta ut veck på kläderna. LG Styler löser även detta då vibrationer i samband med ångan hjälper till att räta ut veck och reducerar skrynklor.

Samarbete med Adoore

Ett varumärke som redan har upptäckt fördelarna med ånga är det svenska modevarumärket Adoore. För grundaren och designern Petra Tungården är ånga ett medvetet val och ett sätt att få kläderna att hålla längre.

Att det krävs en uppdatering och förändring kring våra klädvårdsvanor känns givet, och att komplettera med uppfräschning emellan tvättomgångarna kommer göra att våra favoritplagg håller ännu längre. Målet med Adoore är att skapa tidlösa plagg vars design och passform känns lika rätt och aktuell år efter år av flera generationer. Jag vill att det ska vara favoritplaggen man återvänder till om och om igen. Men även om kollektionerna är tidlösa och kvaliteten är hög så blir det målet svårt att nå utan rätt sätt att ta hand om plaggen under just användarfasen. Därför ser jag ett stort värde i att LG nu introducerar en ny tvättrådssymbol”, säger Petra Tungården, grundare och designer på Adoore.

Vem som helst kan vara med

Initiativet är öppet för alla som vill gå med i kampanjen och använda den nya tvättrådssymbolen. Nedladdningsalternativ av symbolen och mer information finns tillgängligt på kampanjsidan. 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *