Lite tips för träning och kost!

shapeup

Nytt år brukar resultera i ett antal nya löften. Mest om vikt och kost. Jag avger inte sådana löften egentligen men bestämde mig ändå för att göra vissa förändringar i år. Jag ska inte gå in på personliga detaljer då detta inte är bloggen för det men jag har under 2012 gjort en del drastiska saker och 2013 ska handla om kost.

Som hjälp har jag letat upp lite verktyg i form av appar som jag ville dela med mig av och kanske har ni andra tips på appar som kan vara till hjälp vid träning- och kostplanering.

ShapeUp
Detta är en app där du registrerar vad du äter och tränar och får koll på dina kalorier. Men det är inte bara det. Man kan skaffa ett guldabonnemang för 265kr/år och kan dessutom lägga upp dina mått och annat och sedan har du snygga grafer att följa. Det smarta med appen (och andra liknande) är tex barcodescannern. Om du står och lagar mat och ska registrera en laxbit kanske, då väljer du scanna och scannar streckkoden på förpackningen och får direkt information om hur många kalorier det finns där i. Jag har bara precis börjat använda den så jag har mycket mer att utforska men gränssnittet är snyggt, det är lätt att förstå och man kan logga in på www.shapeupclub.com och delta i forum och mycket mer. Finns även på Facebook.
Appen är gratis och finns till Ios och Android.

Kaloriräknaren
I stort sett samma sak som ShapeUp men ett annorlundare gränssnitt. Har inte lika mycket funktioner utan är en enklare variant där träning och kalorier är det som räknas.
Appen är gratis och finns till Ios och Android.

FunBeat
Träningsapp. Denna registrerar du dina aktivititer på. Det enda den gör är att ge dig statistik på vad du tränar och du kan posta din träning till Facebook och Twitter. Du kan också lägga till kompisar som du sedan kan jämföra dig med, då jämför du på hur mycket tid du har tränat under månaden. FunBeat kan du även nå på www.funbeat.se och har du ett stort forum där du kan få hjälp med det mesta. Man kan lägga till arrangerade lopp och skriva upp vilka mål man vill nå.
Appen är gratis och finns till Ios och Android.

SuperBetter
En märklig app där du väljer vad du vill uppnå och utifrån det får olika uppdrag. Tex angav jag att jag vill gå ner i vikt och får då dagliga uppdrag som att dricka vatten, stå vid skrivbordet osv. Andra uppdrag man får kan vara att le mot främmande, acceptera sig själv och liknande. Man säljer in det som ett slags spel där man “levlar up” om man har gjort vissa saker. Lite märklig men jag ska prova ett tag och se vad det ger. Vad jag har förstått kan man skapa grupper och tävla mot varandra.
Appen är gratis och finns till Ios.

Fler appar:
Runkeeper Android och Ios
100 Pushups Android och Ios
PeppApp Android och Ios

Hjälpmedel:
Träningsklockor från Suunto Jag funderar på denna M2
Träningsprogram
Information om träningsvärk

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *