Mina Netflix-favoriter!

Mina Netflix-favoriter!

Mina Netflix-favoriter!

Är du lika beroende som jag av Netflix och andra streaming-tjänster? Upplever du också en enorm saknad när en serie tar slut?

Här kommer mina personliga favoriter som du kan kolla på, om du inte redan gjort det.

CHEER

Jag älskar dokumentära serier och denna handlar om ett cheerleading-lag i USA. Man får följa dem både privat som på träningar och framförallt vara med på resan mot den stora tävlingen. Serien är gripande och peppande och jag såg nästan alla avsnitt när jag själv stod på en crosstrainer och deras kämpande, skador och peppande fick mig att köra lite hårdare. Otroligt bra serie. En del av dem har också gästat Ellen show.

Jag heter Anne

Jag heter Anne

Jag läste aldrig boken/böckerna om Anne på Grönkulla. Jag känner inte till historien alls. Men jag lockades av att se denna serien då jag älskar kostymdraman. Denna serie utspelar sig på 1890-talet och är en serie man inte kan släppa. Jag har legat nätter igenom och tittat i sängen med hörlurar och mobilen under täcket. Det är drama, kärlek och humor. Det är en stor dos feminism och frustration över den dåtida samtiden. Hon som spelar Anne är också hela magisk. Du kommer inte ångra dig.

Spinning out

Spinning Out

Inte en dokumentär men handlar återigen om prestation. Prestation på isen. Serien handlar om konståkning men mest handlar den om psykisk ohälsa. Både mamma och en av hennes döttrar har bipolär sjukdom och det är tufft för dem men också för alla i deras omgivning. Serien är gripande om familjerelationer och vägen mot OS. Skådespelarna är otroligt bra och jag lämnas med tårar eller rysningar i varje avsnitt.

unbelievable

Unbelievable

Serien som var på mångas läppar när den kom. Det handlar om en tjej som anmäler en våldtäkt som ska ha skett i hennes säng en natt av en främling. Serien vänder hela tiden och fler personer blir inblandade. En tuff serie om att inte bli tagen på allvar som många tjejer nog tyvärr känner igen sig i. Vidrig men viktig.

Insatiable

Insatiable

Sjuk humor. Just saying. Man skrattar så tårarna sprutar. Det är skönhetstävlingar, ätstörningar och mord men allt sker med en skruvad humor som på något sätt ändå griper en med de seriösa undertonerna. Jag saknar denna serie så enorm och hoppas det kommer mer. Skådisarna är fenomenala!

Zumbos just desserts

Zumbos just desserts

Om ni älskar tävlingar i mat och annat så är denna serie så himla mysig. Den är från Australien och handlar om att skapa desserter som är “out of this fucking world”. Det är så sjuka grejer de gör och varje avsnitt är väldigt kul att titta på. Klart en bra serie att slötitta på i soffan om man egentligen inte vill se något men man orkar inte ta sig ur soffan. Hahahaha!

You Me Her

You Me Her

Serien handlar om ett par som kämpar för att få barn men det går inte. Mannen tar ett dåligt beslut att boka en eskort-tjej men det hela tar en vändning och resulterar snart i att de alla blir kära i varandra och ingår en polyamorös relation. Serien är så bra gjord och man kan känna kemin mellan de tre och det känns liksom helt naturligt att leva så. Skådisarna är fantastiska och jag längtar så till en ny säsong av detta underbara, och sexiga, drama.

Vad tittar du på?

Vad vill du ge mig? Vad har du tittat på som är så jäkla bra? Tipsa mig!

Ligger på min lista att se just nu

  • Vai Anitta
  • Next in Fashion
  • Once upon a time
  • The stranger
  • When calls the heart
  • Ödets lågor
  • The Circle
  • The Goop Lab
  • La casa de papel

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *