Miss Geek testar Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro 🧹

Miss Geek testar Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro 🧹

0

Miss Geek testar Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro, robotdammsugaren med smarta funktioner och bra sugkraft. 

Vi bor på 186 kvm fördelat på två plan och har precis skaffat hund. Det blir mycket päls på en del ställen, bla mattorna. Tiden, ja den är oftast knapp och att dammsuga varje dag är kanske inte min dröm. Vi funderade länge på robotdammsugare öven till det övre planet, ja vi har en på nedre plan men den är fullkomligt värdelös!

Efter research så landade vi på Xiaomis modeller då de fått väldigt bra i betyg på flera ställen så vi passade på att testa en först Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro, det är ju lyxen som teknikbloggare 😂, vi har då landat i att denna modell passar oss.

  • Namn: Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro
  • Pris: 3 990 kr
  • Inköpsställe: MiStore

Vi har redan en del Xiaomi-prylar hemma så appen är nedladdad, annars får ni ladda ner den här Android eller Apple. Det är supersimpelt att addera produkter i appen.

Appen

Appen är enkel och du styr allt med dammsugaren här. Du ser vart den kört, och inte kört. Du styr sugförmågan och även moppfunktionerna.

Funktionerna

Ja det är inte bara en dammsugare det är också en mopp. Du kan använda båda ”samtidigt” eller var för sig. Då vi har mycket mattor är moppfunktionen inte det vi kör med men coolt att den funktionen ändå finns. Tor det är perfekt för folk som kanske har mer sten- eller klinkergolv och färre mattor. Vi har inte testat funktionen!

Dammsugare är utrustad med laser som scannar av ditt hem. Efter den första städningen, kommer dammsugaren identifiera och spara de rum den städat. Du kan sedan slå i hop, dela och namnge rummen för att välja att skicka dammsugaren till rummet du önskar få städat. Allt detta styr du självklart via appen. Hej då tejp och andra tillbehör på dina golv! Vill du inte städa ett specifikt område skapar du enkelt en virtuell vägg i appen som dammsugaren lär sig direkt. Du behöver inte längre köpa magnettejp eller andra hjälpmedel för att skapa no-go zoner eller virtuella väggar. Dessutom är det extremt enkelt att lägga till en tillfällig vägg eller justera befintliga.

Sugförmågan på hundhår?!

Den tar upp bra mycket hundhår på mattorna. Denna brunrutiga sak är väldigt stor och ligger i vardagsrummet där både jag och hunden hänger mycket på dagarna. Vi ålar runt, leker och myser på mattan. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro tar bort ganska mycket, även om det syns lite sämre på bilderna så är det en tydlig skillnad på före och efter. Det blir inte bättre om jag kör samma tid med en Dyson-sugare. Vi är tillräckligt nöjda med resultatet.

Samlad bedömning

+

  • Prislappen
  • Sugförmågan som du kan reglera
  • Avancerad laser för mappning av dina rum
  • 110 min batteritid

  • Tar inte allt hundhår på mattorna
  • Fastnar lätt i gardiner och på lösa textilier (vilken dammsugare gör inte det..)

 

Hitta fler artiklar om Xiaomi på bloggen!

4 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *