Neato D8 | Test

0

Användarvänlighet

Pälsdjur

Teknik

Totalt betyg

Reader rating

Drag to rate

What's good

  • Bra sug
  • Smidig app
  • Boost

What's bad

  • Säger inte till när den är full
  • Hår stoppar borstarna
  • Lilla borsten lossnar i bland

En dammsugare som klarar mattkanter, pälsdjur och skilja på rum men som inte klarar hårstrån och vill föröka sig med laddstationen. 

I ett hem på två plan, sex rum, en triljard sladdar och en hund ja då behöver man bra lösningar på städning. I vårt uppkopplade och smarta hem måste det så klart då finnas bra dammsugare, smarta dammsugare och effektiva dammsugare. En av dessa dammsugare vi just nu kör med är en Neato D8.

De bra grejerna med Neato D8

Den här bor just nu på vårt övre plan, man har fortfarande inte designat en robot som klarar trappor 😂, och där hänger jag och hunden mest hela tiden. Vi jobbar, leker, tränar, lagar och äter mat och sover. I vardagsrummet ligger en superstor matta som den där lilla söta byrackan älskar att vara på och hunden lämnar ju rätt mycket spår efter sig.. Päls asså, päls, han är rumsren.

Boven i dramat!

Det är just pälsen som är en av de viktigaste grejerna för oss, att dammsugare tar upp allt detta även på en matta. det andra som är viktigt är att kunna sätta gränser på ett tydligt sätt. Tidigare fick man sätta ut olika ”dosor” som sände signaler för att skapa en ”vägg”. Med Neato D8 skapas virtuella väggar i appen, du kan alltså själv på ett enkelt sätt markera vart dammsugaren inte ska åka. Just det här funkar superbra hos oss för vi kör denna dagligen i vardagsrummet men behöver den inte i de övriga rummen.

Den tar sig över mattkanter och navigerar bra runt bordsben, soffor och hundens leksaker.

Du kan välja vilken styrka den ska nyttja, den har alltså ett ”boost”-läge. Självklart drar det mer batteri vilket gör att dammsugaren inte håller lika länge samt att ljudvolymen stiger. Vi har dock insett att det absolut inte behöver användas, trots all päls så funkar den superbra utan någon boost.

Vad kan förbättras med Neato D8

Ja den är inte helt perfekt, det är sällan något är. Den lilla borsten på sidan som ska sopa in skräp slutar ofta att fungera. Många gånger är det långa hårstrån som snurrats fast i den, i bland har den lossnat då den sitter rätt löst. När behållaren är full av skräp säger den inte till.. What? SÅ flera gånger har den bara stannat mitt i städningen och vi har fått lista ut vad den gnäller på.

Vid nåt tillfälle var det som att den parade sig med sin laddstation. Den liksom körde fram och tillbaka, fram och tillbaka i en evighet. 😂

Pris: ca 6 000 kr

Länk till Prisjakt för prisjämförelse

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *