Nu lanseras ’Rutiner’ i Google Assistent

Nu lanseras ’Rutiner’ i Google Assistent

0

Häromveckan släppte Google en ny röst till Google Assistent på svenska, och nu rullar vi ut ytterligare ny funktionalitet. Inom de kommande dagarna, rullas ’Rutiner’ ut till Google Assistent-användare i Sverige.

Rutiner gör det möjligt att använda ett kommando (exempelvis ”OK Google, jag är hemma”) för att trigga din Google-assistent att utföra flera aktiveringar. Detta kan vara allt ifrån att sätta på musik och tända lampor, till att berätta om dina påminnelser och skicka ut ett meddelande till hemmets Google-högtalare att du är hemma.

Exempel på rutiner:

  • Ok Google, God morgon (ex. tänd lamporna, berätta om vädret och kalendern för dagen, spela nyheterna)
  • OK Google, Jag går nu (ex. släck lamporna, trafikinformation till jobbet, stäng av musiken)
  • Ok Google, Godnatt (ex. släck lamporna, sätt ett alarm, stäng av ljudet på mobilen, spela upp ljud att somna till)

Utöver förinställda kommandon Google skapat för rutiner, kan användare också välja att skapa sina egna rutiner från scratch, med valfria kommandon och aktiveringar som finns tillgängliga via Google-assistenten.

Här finns mer information om hur du skapar och ändrar Rutiner. Nedan är även ett citat kring lanseringen, om ni skulle vilja använda detta:

”Google Assistent utvecklades för att underlätta i vardagen och hjälpa människor få saker gjorda. Med ’Rutiner’ tar vi ännu ett steg i den riktningen. Det har varit en efterfrågad funktionalitet, och vi är glada att nu kunna rulla ut den till användare i Sverige, säger Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google Sverige.”

Tipsa gärna om era favoritkommandon och rutiner!!

Your email address will not be published. Required fields are marked *