Nya Sony WH-1000XM5

Nya Sony WH-1000XM5

Editors choice

Oh… de här vill jag ha! Sony är kända för bra ljudkvalitet och med designen på WH-1000XM5 är jag väldigt lockad av en over-ear modell!

Sony presenterar den senaste utgåvan ur sin prisbelönta 1000X-serie – WH-1000XM5 trådlösa, brusreducerande hörlurar. Den nya modellen möjliggör för användaren att uppslukas av en distraktionsfri ljudupplevelse, och tack vare implementeringen av ny teknik lyfter de den redan branschledande brusreduceringen och ljudkvaliteten som WH-1000XM4 besitter, till en helt ny nivå.

Den redan bästa brusreduceringen har precis blivit ännu bättre

WH-1000XM5 har skapats med Sonys mest anmärkningsvärda brusreducering hittills, med två processorer som styr åtta mikrofoner som dramatiskt reducerar brus, särskilt ljud i mellanhög frekvens. Hörlurarna är även utformade med en Auto NC Optimizer som automatiskt optimerar brusreduceringen utifrån miljön. Oavsett om användare behöver fokusera på arbete på ett stimmigt kafé eller bara vill koppla av under en hektisk morgon i kollektivtrafiken skapar WH-1000XM5 en uppslukande lyssningsmiljö. Med hjälp av den integrerade processorn V1, möjliggör WH-1000XM5 den fulla potentialen hos Sonys HD-brusreducerande processor QN1, samtidigt som den specialdesignade 30mm-drivenheten förbättrar dess brusreducering.

Exceptionellt ljud som är konstruerat till perfektion

Sonys urval av material och dess sammansättning gör att favoritlåtar kan upplevas så som de bör. Den specialdesignade 30 mm-drivenheten, som har en lätt och fixerad kåpa, är gjord av material av kolfiberkomposit som förbättrar känsligheten för höga frekvenser för en naturligare ljudkvalitet. Sonys teknologier inkluderar också ett blyfritt lod av premiumkvalitet som innehåller guld, för utmärkt anslutning. De har även optimerade kretsar som säkerställer att ljudet i varje ljudspår upplevs klart och konsekvent. Tack vare Sonys industrianpassade ljudkodningsteknik, LDAC, kan användare nu avnjuta förstklassigt högupplöst ljud, med och utan sladdar. Med hjälp av DSEE Extreme, som skalar upp digitala musikfiler i realtid, kommer all musik att återställas till sina ursprungliga höga ljudintervaller, med tydliga detaljer så som det var tänkt från artisten. WH-1000XM5 är certifierade med 360 Reality Audio, som möjliggör det för dig att njuta av en personligt skräddarsydd uppslukande musikupplevelse.

Branschledande samtalskvalitet

Med hörlurarna WH-1000XM5 är ingen omgivning längre opassande för att ta emot samtal. Sonys precisa Voice Pickup-teknik använder fyra strålformade mikrofoner och en AI-baserad struktur för brusreducering för att isolera talet med exakt precision, samtidigt som en nyutvecklad vindbrusreducerande struktur minimerar vindbrus under samtal. Nu kan därför en livlig gata eller en stimmig arbetsmiljö vara en perfekt plats för ett snabbt samtal med vänner eller kollegor.

Hörlurarna med enkel kontroll

När Sony utvecklade WH-1000XM5 hade de mobilitet i åtanke. Med funktionen Adaptive Sound Control blir övergången mellan en hektisk arbetsdag och hemmets lugna vrå omärkbar. Funktionen anpassar automatiskt ljudet efter situation för stunden och lär sig att känna igen platser som användaren besöker ofta och justerar inställningarna för omgivningens ljud därefter. WH-1000XM5 har Quick Access integrerat så att användare kan konfigurera hörlurarna till att återuppta det senaste som spelats upp på Spotify med två eller tre tryck, utan att ens behöva röra telefonen. Sony hjälper även användaren att lyssna riskfritt på musik med hjälp av appen Sony Headphones Connect. Hörlurarna spelar in ljudtrycksdata som då jämförs med Världshälsoorganisationens (WHO) rekommendationer. När lyssningsnivåerna är för höga kommer användaren omedelbart att få OS-notifikationer.

Enkel parkoppling

Då dessa Bluetooth-hörlurar kan parkopplas med två enheter samtidigt har det aldrig varit enklare att hålla sig uppkopplad. När ett samtal kommer in känner hörlurarna av vilken enhet som ringer och ansluter omedelbart till den rätta automatiskt. Det är även möjligt att snabbt växla mellan enheterna genom att trycka på en knapp. WH-1000XM5 har stöd för Googles nya praktiska Fast Pair-funktion som enkelt kan para ihop Android-enheter samt hjälper till att hitta var hörlurarna är. Swift Pair gör det snabbt och enkelt att parkoppla hörlurarna till en laptop, stationär PC eller surfplatta med Windows 11 eller Windows 10.

Tillverkade med miljön i åtanke

Sony har designat dessa hörlurar med miljön i åtanke. För att ta ett större socialt ansvar innehåller inte förpackningen för WH-1000XM5 någon plast, utan den är tillverkad efter principen att den ska kunna återvinnas samt för att hålla låg toxicitet. Produktlådan produceras med återvunna och hållbara material som har utvecklats särskilt för Sony. WH-1000XM5 innehåller också återvunnet plastmaterial från bildelar.

Batteri som håller för en hel dags användning

Sony vill att användare ska kunna avnjuta många timmar av sina favoritartister där ingenting stör lyssningsupplevelsen. WH-1000XM5 har 30 timmars batteritid. För snabb laddning är det möjligt att få 3 timmars batteri på bara 3 minuters laddning med USB Power Delivery. WH-1000XM5 kommer i en hopfällbar väska som kan göras tunnare för smidig förvaring och enklare transportering.

Prissättning och tillgänglighet

Hörlurarna WH-1000XM5 finns i svart och platinasilver, till ett rekommenderat pris på 5000 kr och kommer att finnas tillgängliga från slutet av maj 2022.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *