NYHET! Motorola edge+ och Motorola edge

NYHET! Motorola edge+ och Motorola edge

NYHET! Motorola edge+ och Motorola edge

Motorola introducerar nu en helt ny serie flaggskeppstelefoner – Motorola edge. Serien består av Motorola edge+ och Motorola edge, som båda erbjuder en fullfjädrad smartphone med avancerad teknik på alla fronter.

Nya Motorola edge+ är designad för styrka, snabbhet och 5G-prestanda och ska därför ha marknadens mest avancerade chipset, Qualcomm Snapdragon 865. Det är 25 procent snabbare än tidigare generationer och ger ögonblicklig respons för surfande, videotittande och spelande. Tack vare telefonens 12 GB Micron DDR5-minne får du 30 procent ökad maximal bandbredd och lägre batteriförbrukning, så du kan dra full nytta av alla de upplevelser som 5G erbjuder.

Den nya Endless Edge-skärmen hos Motorola edge+ går nästan 90 grader runt kanterna på båda sidorna av den 6,7” stora skärmen. Med en uppdateringsfrekvens på 90Hz och 21:9 bildförhållande är skärmen skapt för alla former av underhållning.

Nya Motorola edge+ kantlösa, smala design ger perfekta proportioner för att på ett smidigt sätt använda telefonen med bara en hand. Kanten på skärmen har även funktioner när du inte håller telefonen i handen, då den lyser upp vid notifikationer, alarm och inkommande samtal. Telefonen har även den nya funktionen Moto Game time, som när telefonen hålls i liggande läge skapar två extra knappar på skärmens ovansida, för ett fyrfingergrepp likt  en spelkonsolskontroll.

Stereohögtalarna på mobilen ska leverera det kraftfullaste ljudet någonsin på en smartphone. Ljudet ska även kunna precisionsjusteras för maximal ljudupplevelse. Ljudjusteringstekniken kommer från Waves, som även används av ljudtekniker, musik och filmproducenter och i studios och som ger ljud i proffskvalitet till telefonens högtalare.

108 MP är inte illa

Kamerasystemet i Motorola edge+ består av en 108MP huvudkamera, vilket är den högsta upplösningen någonsin i en smartphonekamera. Med sin Quad Pixel-teknik, har denna sensor fyra gånger högre ljuskänslighet, för skarpa bilder i alla ljusförhållanden. Telefonens trippelkamera ger dig ett objektiv för varje tillfälle. Fånga motivet på avstånd med hjälp av 8MP teleobjektiv med högupplöst optisk zoom. Få med mer i en och samma bild med vidvinkelobjektivet på 16MP, eller kom riktigt, riktigt nära med hjälp av Macro Vision.

Med telefonen kan du filma och skapa video i 6K. Videostabilisering kompenserar för rörelseoskärpa och ändrat fokus och kombinerar även elektronisk och optisk bildstabilisering för bättre videokvalitet vid sämre ljusförhållanden. Den nya “snapshot”-funktionen låter dig även ta högupplösta stillbilder samtidigt som du spelar in video.

Alla dessa funktioner och topprestandan behöver ett batteri som pallar trycket. Nya Motorola edge+ är därför utrustad med ett batteri på 5000 mAh, vilket är det kraftfullaste batteri hittills i en 5G-telefon och som klarar två hela dagar på en uppladdning. Telefonen kan laddas upp trådlöst, samt kan även TurboPower-laddas med hjälp av sladd.

Nya Motorola edge+ har Android 10, och den nya funktionen My UX. Med My UX kan användare ta begreppet skräddarsydd användarupplevelse till en ny nivå, med hjälp av avancerade inställningar för såväl musik och video som spel. Användaren kan även skapa egna teman för sin enhet, med exempelvis unika typsnitt, färger, ikonformer och animationer för fingeravtrycksläsaren.

Motorola edge kompletterar produktserien

För den som vill byta upp sig till en komplett fullfjädrad 5G-telefon till en än fördelaktigare prislapp finns motorola edge. Även den erbjuder otrolig kamera, underhållning och prestanda. Du får exakt samma 6,7” Endless Edge-skärm och samma maffiga ljudupplevelse som hos + varianten. Den här modellen har kraftfulla sub-6 GHz 5G-prestanda, Qualcomm Snapdragon 765, ett rejält 4500 mAh-batteri, och en mångsidig trippellinskamera med 64MP huvudkamera, 16MP ultra-vidvinkelobjektiv med Macro Vision, samt ett 8 MP teleobjektiv.

Pris och tillgänglighet

Motorola edge och edge+ blir tillgängliga i Sverige den 15 maj till rekommenderat pris 6 490 respektive 11 990 SEK.

Från och med den 4 maj erbjuder Motorola alla som förhandsbokar Edge eller Edge+ de trådlösa hörlurarna Vervebuds 800 (till ett värde av 1 499 SEK) utan extra kostnad.

Alla tidigare artiklar om Motorola på bloggen!

Besök Motorolas hemsida. 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *