Nytt från TomTom – MyDrive

Nytt från TomTom – MyDrive

Spenderade två dagar i Amsterdam med TomTom för att se deras nyheter och här kommer en uppdatering om deras GPS:er och ny mjukvara.

TomTom lanserade fyra nya GPS:er som man inte ägnade så väldigt mycket tid, inte jag heller, men man pratade desto mer om Big Data och hur man använt sig av detta. Man har skapat en ny molntjänst som heter MyDrive. Du kommer åt denna sida via appar och hemsidor och kan då sitta vid datorn, planera en rutt som du sedan bara skickar till GPS eller mobilen. Inget mer fipplande i bilen.

TomTom My Drive

TomTom My Drive

TomTom MyDrive ger trafikinformation i realtid och informerar föraren när det är en bra tid att åka. Det går att se aktuell trafik, planera rutter och se beräknad ankomsttid baserat på aktuell trafikinformation vilket hjälper föraren att planera avfärd eller ankomsttid. Det är dessutom enkelt att lägga till favoritdestinationer – när som helst och var som helst. Destinationerna kan delas in enligt fritid eller jobb. Det går att spara favoriter och se dem på en karta oavsett enhet och det går att importera favoritresmål – intressepunkter.

– MyDrive lanseras med flera innovativa funktioner – alla skapade för att göra körupplevelsen bättre. Från att veta när det är dags att åka så att du kommer fram i tid, till att göra din karta personlig med favoritresmål, och till och med skicka din destination till TomTom GO innan du sätter dig i bilen. Vi är väldig entusiastiska över tjänsterna. Men det här är bara början. MyDrive erbjuder så mycket mer, och genom att öppna upp plattformen för utvecklare skapar vi nya och spännande möjligheter för framtiden, säger Corinne Vigreux, medgrundare och ansvarig för TomToms konsumentprodukter.

MyDrive lanseras på de nya TomTom GO 510, GO 610, GO 5100 and GO 6100, och är tillgänglig på tidigare[1] versioner av TomTom GO genom en mjukvaruuppdatering.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *