Nytt från Withings

Nytt från Withings

Det franska hälsomärket Withings vill också visa upp sina nya produkter på CES och en av dem är ganska så bra skulle jag säga.

I Withings lilla låda med prylar hittar vi olika aktivitetsmätare, sömnregistrering och supersmarta vågar. Jag har en del av deras produkter själv som jag verkligen gillar. Hälsa är uteslutande deras röda tråd genom alla deras produkter och de gör det väldigt bra. Appen är bra, lätt att förstå och rolig. Valet av prylar man vill ha är stort och många kan tillföra väldigt bra förebyggande sjukvård med tex Thermo och blodtrycksmätaren.

Withings Go, den minimala hälsoprylen

På nyhetssida hittar vi en ny, väldigt simpel, stegräknare. Bra för dem som bara önskar lite information och att det ska vara något litet man bara kan gömma undan. Produkten heter Withings Go och har en skärm med e-Ink, det vill säga en märk botten med svart text, det som används i de flesta läsplattor. Detta gör att den knappt drar något från batteriet och att allt syns tydligt oavsett ljusförhållanden. Withings Go ska vara väldigt smart och känna av om du simmar, springer, sover eller går. Med hjälp av appen kan du också logga mat och få koll på kalorier in och ut.

Pris: ca 690 kronor

En smartare termometer

Att ta tempen är inte alltid så kul. När jag var liten var det rätt in i rumpan, i dag använder man mer armhåla eller munhåla. Det finns också varianter som mäter i örat, särskilt tacksamt för små barn.

Withings lanserar nu Withings Thermo som är lite smartare. Thero mäter utanpå din panna, typ, med hjälp av 16 infraröda sensorer och deras patenterade mätverktyg HotSpot sensor. Mätningen tar två sekunder och förs över till din app via wifi eller blåtand. Detta gör att du kan ha full koll på din temp under längre period, du kan mäta så ofta du vill och behöver och allt sparas så du kan visa din läkare.

Thermo är också hygienisk eftersom den aldrig kommer i kontakt med saliv, svett eller andra kroppsvätskor vilket gör att alla i familjen (och grannarna) kan använda den trots sjukdomar. Alla i familjen har så klart ett eget konto i appen som känner av, på nåt sätt, vem som just nu mäter.

Pris: ca 1 000 kronor

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *