Oneplus lanserade Oneplus 6 och hörlurarna Oneplus Bullets Wireless

Oneplus lanserade Oneplus 6 och hörlurarna Oneplus Bullets Wireless

Editors choice

I dag lanserades Oneplus 6, den naturliga utvecklingen av lineupen. Jag har faktiskt ingen som helst relation till varumärket då målgruppen primärt är techies som gillar att ha en ren telefon utan lull-lull men bra hårdvara. Jag har mer dragits till de mer konsumentinriktade modellerna som Samsung och Huawei. 

På eventet i kväll, som var på Fotografiska i Stockholm, kunde man så klart se alla modeller som gjorts och se hur deras utveckling varit och telefonen ser mer eller mindre liknande ut men förfinad. Man har i denna modell byggt telefonen helt i glas men ett glas som, enligt dem, snarare är ett bra skydd för telefonen än något man ska vara rädd om. Jag låter det vara och funderar lite på varför man i presskittet skickade med 5 olika skal samt att det ligger ett i kartongen med mobilen.

Jag anser att varumärket verkar göra en liten resa att gå från den tekniska målgruppen till mer konsument. Man märker det på presentationerna och fokuset på design och kamera. Samtidigt är den ytterst kompetent med senaste chippet Snapdragon 845, som för övrigt även sitter i Samsung Galaxy S9, och en värsting på hela 8 GB ram och 256 GB lagring.

Vad sticker ut från konkurrenterna?

Det jag kommer ha svårt för, innan jag lär mig, är att man inte har några knappar, varken fysiska eller digitala i skärmen. I stället ska man jobba med rörelser, swipa upp, ner och åt sidorna för att nå menyer och annat. Får se hur frustrerad jag blir. 🙂 Tydligen ska också ansiktsigenkänningen vara fantastisk vilket den absolut inte är på min Samsung S8.

Man har valt att lägga till kamerafunktionen slowmotion. Här får vi se vad den levererar för den är på pappret sämre än konkurrenterna men de vinner på att man kan spela in en film i upp till en minut och sedan välja vilket parti man vill ha i slowmotion, det gillar jag för det ökar chanserna att få till en bra del.

Vilka färger kommer den i?

Mobilen kommer i tre olika utföranden där Mirror Black och Midnight Black kommer först, den vita modellen Silk White kommer senare som en limited edition. Jag klämde lite på den vita under kvällen och jag gillade den allra bäst. Men det var för att den hade en kant av roséguld och kändes lite lyxigare. Min gissning är att den är framtagen för att locka den kvinnliga målgruppen lite mer.

Vad kostar Oneplus 6?

Priserna är helt galna. Eller vad säger ni?

Mirror Black 6 GB arbetsminne + 64 GB lagring 5295 SEK
Mirror Black 8 GB arbetsminne + 128 GB lagring 5995 SEK
Midnight Black 8GB arbetsminne +128 GB lagring 5995 SEK
Midnight Black 8GB arbetsminne + 256 GB lagring 6395 SEK
Silk White 8GB arbetsminne + 128 GB lagring 5995 SEK

Vilka specifikationer har Oneplus 6?

  • Skärm: 6,28 tums AMOLED-skärm i 19:9-format.
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 845.
  • Operativsystem: Oxygen 5.1 som bygger på Android 8.1 Oreo.
  • Ram: 6 eller 8 GB.
  • Lagring: 64, 128 eller 256 GB.
  • Batteri: 3300 mAh.
  • Portar: USB-C, plats för dubbla sim-kort och 3,5-millimetersjack.

Oneplus Bullets Wireless – trådlösa hörlurar

När man sa att man hade tagit fram hörlurar väntade jag mig så kallade “true wireless” men det vart det inte. I stället är det trådlösa in-ear hörlurar men med en sladd mellan sig. Dock hade den några funktioner som kan vara värt att lyfta.

Själva öronpluggarna är magnetiska och när man sätter i hop dem så bryts strömmen helt, det gör att lurarna inte ligger och drar batteri i onödan. Det såg ut som att de sitter bra i örat då dem har en liten sådan gummikrok som förankrar lurarna på ett bra sätt. De har snabbladdning och där säger dem att 10 minuters laddning räcker till 5 timmars lyssnande, låter ju bra. De har också fått bra recensioner vad gäller ljudbilden, men det var ju i pressmaterialet och vi fick inte med lurar att testa så vi får se.

Men det som verkligen överraskade med tanke på funktionerna var priset. Ca 700-800 kr kommer de ligga på. Så sugen på dem.

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *