Oneplus Nord CE 2 – Grym budgetmobil

Vill du ha mycket för lite pengar? Oneplus Nord CE 2 är ett givet val då, för du får en grym mobil och kamera för bara 3 900 kr.

Oneplus modellserie Nord är en budgetvariant av flaggskeppsmobilerna. Man har tagit lite av de bästa och mest använda funktionerna och placerat i ett billigare skal, typ. Du får en underbar Androidlur med helt okej kamera och bra batteritiden för en bråkdel av prislappen mot flaggskeppen.

Mobilen finns i två färger; Gray mirror och Bahama Blue där den senare är väldigt vacker och inget man vill stänga in i skal. Skärmen är en 6,43 tums full hd plus fluid amoled-skärm med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. 90 Hz? Vad betyder ens det..? Jo den talar om för oss hur smidigt det går att scrolla. Tex om du kollar på Instagram och scrollar förbi bild för bild för bild. Har man en för låg Hz kan det hacka och hoppa men ju högre Hz man har desto bättre. På många flaggskeppsmobiler är den i dag på 120 Hz men 90 Hz är också rätt bra.

Kameran x 3

Ja kameran har en 64 megapixels huvudsensor, en 8 megapixels ultravidvinkel och en 2 megapixels makrolins. Räcker alldeles utmärkt för foton i dagsljus. De ska ha förbättrat även nattfoto men framförallt nattfilm. Tyvärr ser du inte det direkt när du filmar utan det är en AI som kickar in när du avslutat inspelningen som då går in och balanserar bilden bättre. Good enough tänker jag, för det priset.

Kamerorna sitter ju i en liten upphöjd del på baksidan men så där ser ju mer eller mindre alla mobiler ut nuförtiden. Tycker du det ser bra ut?

Batteriet då?

Ja batteriet är på 4500 mAh och kan snabbladdas i upp till 65W. Det tar 32 minuter att ladda mobilen från 0-100%. Inte illa pinkat va?

Lite annat som är bra

Mobilen har plats för 2 sim-kort. Japp, perfekt om du har ett privat sim-kort och ett från jobbet tex. Dessutom finns det plats för ett extra minneskort om du vill har mer minne än det som finns.

HÖRLURSUTTAG! Japp, nu kan ni som slagits för er rättighet att kunna plugga in ett par klassiska lurar i mobilen göra det. 3,5 mm uttaget finns kvar här. Personligen inget jag direkt saknat då jag jobbar trådlöst, jämt, men det finns säkert en bunt människor som bara måste ha sladd – grattis till er!

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *