OnePlus Watch – träningsklockan för alla

OnePlus Watch – träningsklockan för alla

0

Oneplus watch, träningsklockan som både ser bra ut och har en prislapp som kan locka. Den är rund, svart och läcker.

Vi är många som längtat efter att Oneplus ska släppa någon form av klocka och nu var det dags. Klockan presenterades samtidigt som de nya mobilerna och nu har vi äntligen fått tag i ett ex. Klockan har suttit på min sambos arm i ett dygn så det blir verkligen en kort presentation.

Klockan ska ses som en träningsklocka och inte en smart klocka. Det var lite av en besvikelse att de gått den vägen, jag hade hoppats på mer. Men den är stilfull och sitter bra på armen. Svart och rund och ganska diskret och stilren. Tycker nog den passar lika bra på en kvinna som på en man, och alla som identifierar som både och eller ingenting.

Målgruppen ser jag skulle vara någon som vill ha en träningsklocka men en som inte är så stor och bulkig och sportig utan något man kan bära dagligen och registrera vardagsmotion med. Den kommer ju också i några fler modeller med olika färger tex och fästena till banden är väldigt standard så du kan byta mot vilka klockband som helst, typ.

Läs också om Oneplus 9 PRO!

 

Batteritiden – ett stort plus

Batteriet verkar hålla länge och det beror delvis på att klockan inte har Wear OS by Google utan eget operativsystem. Men att den inte har det, Wear OS alltså, innebär att man får tumma på en del saker. De säger att klockan ska ha en batteritid på två veckor och det är ju superbra.

Klockan är supersnabb i menyerna och väldigt lätt att använda. Det beror mycket på att den saknar många funktioner som tex en smart klocka har som att ladda ner en massa appar.

Klockan har både högtalare och mikrofon vilket gör att du kan sköta dina samtal direkt i klockan, något jag gör rätt ofta med min Apple watch. Du kan ta emot notiser men inte öppna dem på klockan för att se hela meddelandet och du kan inte svara på SMS på klockan, inte ens med en liten emoji.

Oneplus egna ord om träningsfunktionerna

OnePlus Watch har 5ATM + IP68 vatten- och dammresistens och 110+ träningslägen, inklusive automatisk träningsdetektering för jogging och löpning. Ta kontroll över din hälsa med mätvärden som puls, avstånd, kalorier, hastighetsövervakning och SWOLF-effektivitet för simmare. Med en inbyggd GPS spårar OnePlus Watch all din aktivitet exakt, även när telefonen inte ligger bredvid dig. Det erbjuder också övervakning av syremättnad i blodet, stressanalys, andningsträning, snabba hjärtfrekvensvarningar och påminnelser för om du sitter still, allt enkelt hanterbart i OnePlus Health-appen.

Klockan finns att förhandsboka från 14 april på OnePlus, Webhallen, Dustin, Inet och NetonNet. Från 30 april kommer du kunna köpa OnePlus Watch från samma återförsäljare. Priset ligger på 1690 SEK.

Your email address will not be published. Required fields are marked *