Personer med bra lokalsinne kör oftare vilse

Personer med bra lokalsinne kör oftare vilse

0

Hahaha.. Jag är sämst på lokalsinne. Jag hittar knappti mitt eget hus. Jag känner mig så oerhört trygg med min sambo som är precis tvärtom. 

En gång var vi i Paris och åkte mycket tunnelbana. Deras tunnelbanor ligger djupt ner och trapporna för att ta sig ner går åt alla olika håll så när man är nere på plattformen har jag ingen koll på var jag är i förhållande till vägen vi var på. Sen åker vi tbanan och ska upp på en annan station där trapporna återigen byter riktning för varenda jaävla trappsteg. Vips är vi ute och min sambo vet DIREKT vart vi ska och vart vi är. Men vad FAN!!!

På uppdrag av bensinbolaget INGO har Kantar Sifo kartlagt svenska folkets lokalsinne. Kartläggningen visar att det upplevda lokalsinnet inte är så bra som många av oss tror. Undersökningen tydliggör även våra olikheter i hur vi tar hjälp för att hitta på landets alla vägar.

Bra lokalsinne, eller?

Hela 76 procent av Sveriges befolkning uppger att de har ett bra lokalsinne, främst män i ålderskategorin 56 år och uppåt. Generellt sätt uppger fler män än kvinnor att de har ett bra lokalsinne. Fler än varannan person uppger att de har ett bättre lokalsinne än genomsnittet. Trots detta visar INGOs undersökning att 64 procent av de som uppger att de har bra lokalsinne har kört vilse, främst män i åldrarna 35-55 år.

GPS leder dig på villovägar

Hela 77 procent använder sig av GPS/applikationer och 44 procent uppger att de använder sig av en kartbok för att hitta. Undersökningen fastslår att de som använder GPS/applikationer oftare kör vilse än de som använder kartbok. Över 67 procent av de som har kört vilse använder GPS/applikationer medan endast 15 procent av de som har kört vilse använder kartbok. Undersökningen visar även att 66 procent av Sveriges befolkning brukar fråga efter vägen när man kör vilse.

Har du lokalsinne? Hur sköter ni bäst familjefriden om ni ska bila?